Anonymous ar putea deveni "Omul anului 2012", in topul Time

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 23:54
1798 citiri
Anonymous ar putea deveni "Omul anului 2012", in topul Time
Foto: antimedia.info

Anonymous este in fruntea clasamentului celor mai influente personaje din lume, in 2012, titlu care va fi desemnat de publicatia americana "Time".

Anonymous, formata din hackeri care au revendicat, de-a lungul ultimilor opt ani, o serie de spargeri ale unor site-uri, inchideri ale altora sau scurgeri de date si informatii, se afla pe primul loc in clasamentul revistei americane, "Time 100 Poll", relateaza site-ul Mashable.

Astfel, organizatia a adunat peste 395.000 de "Da" si doar putin peste 27.000 de "Nu", care o plaseaza pe primul loc, la o diferenta considerabila de locul doi, Erik Martin, directorul site-ului Reddit, care are 264.000 de voturi pozitive.

Cu toate acestea, exista dubii ca toate aceste voturi in favoarea hackerilor de la Anonymous ar fi si reale, si nu "fabricate" chiar de membrii organizatiei.

Astfel, Anonymous a strans in jur de 14.000 de voturi pe ora, intr-o perioada scurta, saptamana trecuta, de la 40.000 de voturi, joi la pranz, pana la peste 380.000 de voturi, vineri la pranz.

Lista finala a celor mai influenti 100 de oameni ai anului 2012 va fi anuntata pe 17 aprilie si va fi determinata de editorii revistei si nu de numarul de voturi.

Anonymous a reactionat la acuzatiile site-ului Mashable, postand un mesaj pe Twitter conform caruia voturile sunt corecte, iar clasamentul este unul real.

"Protestatarul" a fost desemnat omul anului 2011 de catre revista "Time". Jurnalistii publicatiei americane si-au justificat alegerea prin "Primavara Araba", manifestarile de la Atena, miscarea "Occupy Wall Street" si mitingul urias de la Moscova.

Time: Omul anului 2011 este Protestatarul - vezi si top 5

Concret, potrivit revistei Time, lumea s-a schimbat irevocabil in anul 2011 in principal din cauza protestelor, care si-au pus amprenta asupra prezentului, asupra viitorului, dar si asupra perceptiei asupra trecutului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Anonymous organizatia anului 2012, #Anonymous cea mai influenta organizatie, #cea mai influenta persoana 2012, #Time personalitatea anului 2012 , #hacker