Atac cibernetic urias la Adobe: Datele a zeci de milioane de utilizatori, furate

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 17:47
2448 citiri
Atac cibernetic urias la Adobe: Datele a zeci de milioane de utilizatori, furate

Adobe a confirmat ca un recent atac cibernetic a compromis conturile a 38 de milioane de utilizatori, ale caror date au fost furate. Numarul acestora este mult mai mare decat s-a crezut initial.

Producatorul de software a transmis ca sunt suspiciuni ca au fost furate nume de utilizatori si parole ale 38 de milioane de utilizatori activi, informeaza BBC.

De asemenea, hackerii au accesat detalii ale unui numar nespecificat de conturi, care nu au mai fost folosite de cel putin doi ani. Compania transmisese initial ca 2,9 milioane de conturi au fost afectate.

Atac cibernetic complex la Adobe: Hackerii au furat datele cruciale a 3 milioane de utilizatori

Adobe a mai anuntat ca hackerii au furat parti ale unor coduri sursa pentru Photoshop. De asemenea, au fost accesate ilegal coduri sursa si ale unor programe precum Acrobat PDF si ColdFusion.

Un purtator de cuvant al Adobe a explicat de ce declaratia initiala, de la inceputul lunii octombrie, nu dezvaluia scara la care a avut loc atacul cibernetic: "Am comunicat informatia pe care am putut sa o validam".

Totodata, Adobe a mai transmis ca numerele cartilor de credit si de debit si alte informatii referitoare la comenzile clientilor au fost compromise doar in cazul celor 2,9 milioane de utilizatori identifiati initial. Referitor la ceilalti 35,1 milioane de utilizatori, reprezentantii companiei cred ca acestora li s-au afectat doar numele de utilizator si parolele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#informatii furate Adobe, #atac cibernetic Adobe, #parole furate Adobe , #hacker
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Arghhh. Cred ca am festelit-o!