Atentie la hackeri de Paste: Iti pot fura datele personale, dar si banii din cont - cum te protejezi

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 09:36
4096 citiri
Atentie la hackeri de Paste: Iti pot fura datele personale, dar si banii din cont - cum te protejezi

Hotii cibernetici sunt foarte ocupati de sarbatori, profitand de neatentia utlizatorilor pentru a le fura datele sau pentru a le goli conturile.

In topul celor mai raspandite strategii de inselatorie se afla fraudele cu teme religioase, au explicat reprezentantii Bitdefender pentru Ziare.com.

Atacatorii creeaza site-uri care impersoneaza organizatii caritabile si trimit mesaje de e-mail frauduloase pentru a cere donatii sub pretextul unei fapte bune.

Utilizatorii trebuie sa fie atenti si la website-urile false cu oferte de cazare pentru vacante exotice, care de obicei, atrag atentia prin reduceri foarte mari.

Voucherele cu promotii pentru diferite servicii sau cadouri, postate pe retelele de socializare, sunt de asemenea printre tentativele de frauda online specifice sarbatorilor.

Alerta Heartbleed: Nu scapam doar cu schimbat parola. Si dispozitivele pot fi afectate

Cum te poti proteja

Pentru a se proteja de frauda si atacuri cibernetice, utilizatorii sunt sfatuiti sa nu foloseasca calculatoare publice sau retele de wireless publice neparolate pentru cumparaturi online.

De asemenea, Bitdefender recomanda utilizatorilor sa verifice intotdeauna existenta unei conexiuni securizate, semnalata in browser de prezenta "https".

Pentru a evita furtul de date personale si financiare, utilizatorii trebuie sa fie atenti la sursa mesajelor trimise pe e-mail sau pe retelele de socializare. Bancile si institutiile publice nu solicita pe e-mail date personale.

Un alt sfat este sa nu trimita date confidentiale pe mail sau sa deschida atasamente a caror provenienta este necunoscuta.

Mesajele nesolicitate care anunta utilizatorii despre castigarea unor premii sau a unor sume mari de bani, trebuie de asemenea tratate cu suspiciune, pentru ca de cele mai multe ori sunt incercari de frauda.

Este esential ca utilizatorii sa foloseasca o solutie antivirus actualizata pentru a se proteja de cele mai noi amenintari cibernetice, a recunoaste si bloca site-urile si linkurile malitioase si e-mailurile nedorite, dar si a preveni accesul neautorizat in calculatorul personal.

Nu uitati sa va schimbati parolele

De curand, expertii informatici au descoperit o vulnerabilitate, numita Heartbleed, care a afectat doua treimi dintre paginile de Internet, printre care Facebook, Google si Yahoo.

Insa nu doar acestea au fost compromise, ci si conturile online ale clientilor bancilor.

Gaura uriasa de securitate pe Internet: ce parole trebuie sa schimbi chiar acum

In consecinta, pentru a evita bresa de securitate, trebuie sa urmati sfaturile:

- Schimbati-va toate parolele, dar doar dupa ce te-ai asigurat ca administratorii site-urilor pe care folosti aceste parole au eliminat vulnerabilitatea.

- Schimbati cu regularitate parolele, lunar sau trimestrial.

- Nu folosi aceeasi parola pe site-uri diferite.

- Folositi parole puternice, formate din cel putin 8 caractere, care sa includa cel putin o majuscula, un numar si un caracter special (semne de punctuatie sau simboluri matematice) - acolo unde sunt acceptate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#hackeri pacali paste, #Hackeri atac paste, #atacuri hackeri , #hacker