Bitdefender, atacata de hackeri - Reactia companiei

Luni, 03 August 2015, ora 17:06
5257 citiri
Bitdefender, atacata de hackeri - Reactia companiei
Foto: Facebook/Bitdefender Romania

Bitdefender, una din cele mai cunoscute companii romanesti la nivel international, ce furnizeaza antivirusul cu acelasi nume, a fost victima unui atac al hackerilor. Compania a dat detalii legate de acest incident, precizand ca a fost unul de foarte mica amploare.

"Am identificat un potential incident de securitate pe un singur server apartinand companiei. Am demarat o investigatie interna si am constatat ca o singura aplicatie a fost vizata - o componenta a cloud-ului public - care a expus un numar foarte limitat de utilizatori si parole.

Am constat ca serverul respectiv nu a fost compromis, dar o vulnerabilitate a permis aflarea conturilor unui numar foarte mic de utilizatori", au explicat reprezentantii Bitdefender, intr-o solicitare remisa la cererea Ziare.com.

Incidentul a fost remediat in cel mai scurt timp, a dat asigurari compania, care a luat masuri suplimentare de securitate pentru a preveni aparitia unor noi probleme de acest gen.

"O notificare legata de resetarea parolelor a fost trimisa potentialilor clienti expusi, reprezentand sub 1% din portofoliul IMM al companiei. Incidentul nu a vizat consumatorii casnici, nici segmentul enterprise.Investigatia a confirmat ca niciun alt server sau serviciu nu a avut de suferit", ne-au mai explicat reprezentantii companiei.

Bitdefender a tinut sa precizeze ca "plaseaza securitatea clientilor sai in topul prioritatilor si trateaza cu maxima seriozitate si rapiditate orice situatie care ar putea implica securitatea clientilor".

Firma romaneasca BitDefender, atacata de hackeri - rascumparare de 15.000 de dolari

Incidentul, in presa internationala

Incidentul a fost preluat de presa internationala. The Hacker News a scris ca firma de securitate nu a criptat cele mai sensibile date ale clientilor.

Hackerul care a patruns in serverul BitDefender foloseste aliasul DetoxRansome si a reusit sa fure numele de utilizator si parolele clientilor din firmele mici si mijlocii, potrivit acestei publicatii.

Exista zvonuri potrivit carora atacatorii ameninta sa faca publice datele daca nu se plateste o rascumparare de 15.000 de dolari, dar The Hacker News sustine ca BitDefender a refuzat sa plateasca recompensa si lucreaza cu politia pentru a investiga problema.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Bitdfender atac hackeri, #Bitdefender antivirus hackeri , #hacker
Comentarii