Cele mai mari atacuri informatice din istorie

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 09:58
7165 citiri
Cele mai mari atacuri informatice din istorie

Cand au comis cele mai mari atacuri informatice din istorie, hackerii si-au diversificat actiunile de la furt de date de pe carduri pana la virusi, spart de conturi si sustragerea unor informatii confidentiale sau jenante.

Sony Pictures

Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, din noiembrie anul trecut, este considerat cel mai distructiv atac comis vreodata, relateaza CNN Money.

Hackerii nu doar ca au furat cantitati colosale de date, printre care si memo-uri jenante ale angajatilor sau informatii secrete ale companiei, dar au si sters hard disk-uri si au facut inutilizabila mare parte din reteaua studioului pentru mai bine de o saptamana.

Cine a ajutat Coreea de Nord in atacul cibernetic devastator asupra Sony Pictures - surse

Totul pentru ca mai multi hackeri, posibil angajati de Coreea de Nord, dupa cum suspecteaza anchetatorii americani, au vrut ca gigantul din SUA sa nu mai difuzeze "The Interview", un film despre asasinarea fictiva a lui Kim Jong Un.

Sony Pictures a resimtit consecintele atacului informatic timp de luni intregi: multe computere ale companiei erau nefunctionale, iar e-mailul nu putea fi utilizat. Dupa incidentul devastator, copresedintele gigantului american, Amy Pascal, si-a dat demisia.

Spamhaus

Atacul din martie 2013 asupra Spamhaus a fost considerat cel mai grav din istorie pana la catastrofa de la Sony Pictures.

Spamhaus este o firma europeana care publica "liste negre" cu adrese de spam, cu scopul filtrarii mesajelor nedorite, si a fost lovita dupa ce a inclus pe lista un site olandez.

Cel mai mare atac cibernetic din istorie - cine l-a organizat si de ce

S-a speculat ca atacul ar fi venit din Rusia. Hackerii au infectat mai multe servere decat s-a auzit vreodata si au supraincarcat reteaua mondiala. Atacatorii au folosit aproape 100.000 de servere pentru a transmite 300 gigabits de trafic pe secunda.

Heartland

In cel mai mare atac cibernetic din domeniul bancar, hackerii au furat aproximativ 130 de milioane de date de pe cardurile clientilor Heartland Payment Systems. Banca a fost nevoita sa plateasca peste 110 milioane de dolari catre Visa, MasterCard, American Express si alte companii, pentru ca acestea sa isi retraga plangerile.

Se face lumina in cel mai mare atac informatic din SUA: 5 hackeri, sub acuzare

Conficker

Cel mai distructiv virme informatic din istorie, Conficker, a infectat zeci de milioane de computere pe care opera sistemul Windows, din mai mult de 200 de tari. Calculatoarele guvernului britanic au fost, in special, afectate.

Ce a facut acest virus atat de puternic si greu de oprit era faptul ca putea infecta alte computere in mod automat - utilizatorii nu trebuiau sa faca nimic pentru ca viermele informatic sa se extinda.

Romania, pe locul doi in lume la infectarea cu Conficker

Conficker a afectat, printre altele, sisteme software de securitate, a descarcat automat fisiere si nu le-a permis utilizatorilor sa acceseze site-uri de unde si-au fi putut updata antivirusul.

Target

La sfarsitul anului 2013, Target, o companie de retail americana, anunta ca in jur de 110 milioane de conturi ale clientilor au fost sparte. Gigantul a fost lovit de atacul cibernetic in cea mai proasta perioada posibila, in mijlocul sezonului de cumparaturi pentru sarbatori.

Hackerii au furat 40 de milioane de date de pe card si informatii personale de la 70 de milione de clienti care aveau conturi online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#atacuri informatice istorie, #hackeri atacuri, #atacuri cibernetice grave , #hacker