Celebrul hacker roman Guccifer a fost condamnat la 4 ani si patru luni de inchisoare in America (Video)

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 20:21
6430 citiri
Celebrul hacker roman Guccifer a fost condamnat la 4 ani si patru luni de inchisoare in America (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerul Guccifer a fost condamnat joi la 52 de luni de inchisoare (patru ani si patru luni de inchisoare) in America.

In luna mai, hackerul roman a pledat vinovat in fata magistratilor americani pentru mai multe acuzatii legate de accesul neautorizat in mai multe sisteme informatice, dupa ce a fost extradat de catre autoritatile romane.

Marcel Lazar Lehel a sustinut in fata anchetatorilor americani ca a reusit inclusiv sa sparga serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta a descris e-mailul fostului secretar de stat ca fiind "o floare deschisa cu sute de foldere la indemana".

"Compromiterea serverului lui Hillary Clinton a fost o operatiune extrem de usoara pentru mine, de fapt era o treaba usoara pentru oricine ar fi incercat", a declarat hackerul roman.

Insa, directorul FBI a dezmintit la inceputul lunii iulie faptul ca Guccifer ar fi obtinut vreodata acces la e-mailurile cu informatii confidentiale ale democratei.

"Nu a avut acces. A recunoscut ca a fost vorba de o minciuna", a declarat atunci directorul FBI, James Comey.

Procurorii americani sustin ca hackerul roman a spart conturile de e-mail a peste 100 de persoane in perioada 2012-2014.

Printre politicienii americani vizati de hacker se numara fostul secretar de stat Colin Powell, mai multi membri ai familiei fostului presedinte George W. Bush, precum si Sidney Blumenthal.

Guccifer a devenit cunoscut in urma cu trei ani, atunci cand si-a asumat responsabilitatea pentru ca a spart conturile de Internet ale familiei fostului presedinte George W. Bush si a publicat tablouri pictate de fostul presedintele american, inclusiv autoportrete in cada.

De asemenea, el a facut publice e-mailuri cu mesaje de dragoste si fotografii pe care comisarul european Corina Cretu i le-ar fi trimis lui Colin Powell in perioada 2010 - 2011.

In momentul extradarii, Lehel ispasea deja in Romania o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, dispusa in mai 2015 de Curtea de Apel Bucuresti.

El fusese condamnat atunci la patru ani de inchisoare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, si a constatat ca Marcel Lazar Lehel a mai fost condamnat, in 2012, de Judecatoria Sectorului 3, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale unor vedete. Astfel, pedeapsa finala a ajuns la sapte ani inchisoare.

Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#Guccifer inchisoare America, #Guccifer condamnat inchisoare America, #hacker Guccifer inchisoare America , #hacker