Cine sunt Anonymous Romania si ce vor de la romani? - Interviu

Duminica, 19 Februarie 2012, ora 19:23
31306 citiri
Cine sunt Anonymous Romania si ce vor de la romani? - Interviu
Foto: Ziare.com

Cine sunt cei de la Anonymous Romania? Sunt hackeri sau nu? Cati sunt si de ce au ales sa fie "anonimi"? Care este diferenta dintre Anonymous si AnonOps? Nu in ultimul rand, ce le pregatesc Anonymous romanilor si ce vor de la ei?

Sunt intrebari care, nu o data, ne-au venit in gand in timp ce urmaream ultimele mesaje sau actiuni ale celebrilor Anonymous. Din fericire, cei de la Anonymous Romania - AnonOps si-au facut putin timp liber in programul "incarcat" si au acordat Ziare.com primul lor interviu din Romania!

Ce sunteti? Ce-i drept, vi s-a pus stampila de hackeri, dar nu sunteti chiar hackeri. Asadar, ce sunteti? Incerc si un "Cine sunteti?"...

Suntem oameni simpli, unii au slujbe, altii sunt elevi, altii someri (de fapt, majoritatea cred ca sunt someri), si tot asa... Insa nu stim niciun fel de detaliu despre fiecare... Chiar si astea pot fi detalii false.

De ce ati ales sa purtati masti asemeni celei a revolutionarului Guy Fawkes, asa cum apare in filmul "V de la Vendetta"? Lasand la o parte ilegalitatile pe care le faceti prin spargerea diferitelor site-uri publice sub protectia anonimatului, credeti ca masca revolutionara se potriveste razboiului pe care l-ati pornit?

Masca revolutionara Guy Fawkes este doar un logo, insa filmul "V for Vendetta" il recomandam fiecarui cetatean, inclusiv celor care mananca r***t pe unele site-uri despre activitatile noastre :)!

Impotriva cui purtati acest razboi? Cine sunt cei care are trebui sa se teama de voi?

Purtam acest razboi impotriva guvernului si a oricaror institutii afiliate acestuia.

Cam cati membri activi numara grupul Anonymous in Romania? Dar la nivel mondial?

Membrii activi sunt foarte multi la nivel mondial, insa nu le stim numarul. In Romania, acest fenomen este abia la inceput, dar speram din tot sufletul sa ia amploare. S-a creat o confuzie mare intre Anonymous si AnonOps. Anonymous poate fi oricine, Anonymous nu implica doar spargerea site-urilor... Pentru asta exista AnonOps.

Anonymous Romania: Scurgerile de informatii despre premierul Ungureanu erau false

Aveti pagina web, sunteti prezenti pe Facebook si pe Twitter si, totusi, sunteti in continuare "anonimi". Nu credeti ca, la un moment dat, o sa fiti descoperiti? Sau o sa va puteti ascunde sub masca in spatele careia poate fi oricine?

Avem pagina web intr-adevar, www.anonops.ro, insa nu ne este frica sa spunem lucrurilor pe nume... Pe unele din ele sa le prezentam asa cum le gasim in alte parti si, cel mai important, fara sa ne cenzureze nimeni.

Nepublicarea informatiilor "socante" despre premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost considerata un rateu. Cum comentati aceasta apreciere?

Nu avem nicio legatura cu publicarea informatiilor despre premierul Mihai Ungureanu, de asta avem www.anonops.ro... Pentru a nu crea confuzii. Anonymous poate fi oricine si poate spune orice, insa www.anonops.ro este singura sursa oficiala unde apar informatiile diverse.

Asadar, aveti sau nu lista cu 700 de agenti SIE si informatii despre Mihai Razvan Ungureanu?

Nu, nu avem nicio lista cu agenti SIE.

Cum putem sti stigur ca sunteti reprezentantii reali ai Anonymous in Romania si ca nu sunteti niste impostori care doar se folosesc de popularitatea actuala a Anonymous? Recent am avut parte de mesaje de la niste "anonimi" falsi...

Repet, Anonymous poate fi oricine, insa va rog sa nu faceti confuzie intre Anonymous si AnonOps, desi AnonOps este, desigur, parte din Anonymous.

Anonymous este o retea descentralizata de persoane preocupate de promovarea accesului la informatie, libertatea cuvantului si transparenta. Adevarat sau fals? Mai explicati-le o data romanilor cine sunteti si ce vreti voi de la ei!

Foarte adevarat: Anonymous este o retea descentralizata de persoane preocupate de promovarea accesului la informatie, libertatea cuvantului si transparenta. Tot ce vrem e ca romanii sa inteleaga ca nu ar trebui sa le fie frica de guvernul actual si de toti handicapatii de la securitate care ne monitorizeaza si cand mergem la baie!

In mesajul referitor la protestul anti-ACTA de la Bucuresti, le spuneti romanilor ca desi au aceeasi tinta si detin puterea de a schimba lucrurile chiar si in lipsa unui lider - despre care spuneti ca, de fapt, poporul nu are nevoie - nu sunt organizati. Cum sa se organizeze, mai exact?

Cred ca fiecare stie ce are de facut, nu trebuie lideri pentru proteste anti-ACTA.

"Organizati-va, aveti aceleasi dorinte, dar se pare ca nu aveti aceeasi tinta. Alegeti-va cu toti aceeasi tinta si loviti impreuna, este singura modalitate prin care puteti invinge". Pe cine sa invinga romanii? Cine este aceasta tinta? Stiu romanii care este tinta despre care spuneti ca este comuna? La protestele din Piata Universitatii, fiecare a iesit in strada si a cerut altceva: ba sa se legalizeze marijuana, ba alocatii mai mari, ba sa plece Guvernul Boc, ba sa plece presedintele Traian Basescu, ba sa se micsoreze TVA, ba sa scada pretul tigarilor s.a.m.d.

Fiecare cere ce vrea, dar cred ca toti vrem sa dispara actualul guvern, nu? Daca lumea iese in strada cu sutele, indiferent pentru ce, inseamna ca tara asta are o problema, nu?

Hackerii romani din Anonymous s-au razgandit si amana dezvaluirile

Potrivit aceluiasi mesaj, atrageti atentia ca mass-media "trebuie nu doar sa ajute politcienii sa castige alegeri, ci si sa ajute poporul raportand abuzurile" si ca urmatoarele tinte ale Anonymous sunt organizatiile media care continua sa manipuleze pentru propriul lor profit. Uitati, probabil, ca presa s-a senzationalizat in proportie de 80%, daca nu mai mult. Apoi, presa nu este organ juridic. Raporteaza, dar nu ia masuri in instanta pentru ca nu are aceasta autoritate. Nu in ultimul rand, si jurnalistii lucreaza la patron, asadar fiecare parte vede diferit presa: fie ca pe o sursa de venit, fie ca pe o profesie. Asadar, nu vi se pare ca v-ati gresit tinta? Si jurnalistii sunt, pana la urma, tot oameni si tot romani!

Daca patronul sustine guvernantii corupti, atunci e timpul ca voi, angajatii, sa va luati mastile cu Guy Fawkes!

In acelasi mesaj, amintiti de regele Mihai: "Aveti un rege, credem ca regele vostru isi iubeste tara mai mult decat o fac toti politicienii. Nu militam pentru monarhie, militam pentru adevaratele valori". Daca nu sustineti sistemul monarhic, atunci care este traducerea acestei trimiteri la regele Mihai?

Nu comentez.

Ce le cereti, de fapt, romanilor? Ce asteptari aveti de la ei?

Tot ce le cerem romanilor este sa nu mai stea in fata televizorului si sa lupte pentru drepturile fiecaruia, sa lupte impotriva coruptiei si a guvernului... Si, cel mai important, sa faca fiecare ceea ce simte si ceea ce crede, nu ce spun altii.

Ce le mai pregatiti romanilor? Aveti vreun nou mesaj pentru ei? Dar pentru altcineva? Poate pentru politiceni?

Avem multe pregatite pentru ei, insa sa arunce din cand in cand un ochi pe www.anonops.ro. Iar ca mesaj pentru autoritati: nu incercati sa castigati aceasta batalie pentru ca nu o sa puteti! In cel mai rau caz, o sa arestati oameni nevinovati carora, pe aceasta cale, le cerem scuze pentru eventualele neplaceri cauzate de autoritatile incompetente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Anonymous Romania, #hackeri Anonymous, #hackeri Anonymous spart , #hacker