Hackerii ataca Romania: 40 de milioane de incidente de securitate anul trecut

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 16:43
1966 citiri
Hackerii ataca Romania: 40 de milioane de incidente de securitate anul trecut

Romania s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatica, ce au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizand sistemul financiar bancar si institutiile publice, a declarat miercuri Sorin Encutescu, consilier de stat al primului-ministru.

"Anul trecut Romania s-a confruntat cu 42 de milioane de incidente de securitate informatica, ce au afectat aproximativ 2 milioane de IP-uri. Nu mai este o gluma. Trebuie sa luam masuri si pentru incurajarea companiilor private, dar si pentru intarirea mijloacelor de protectie a sistemelor cibernetice publice.

Daca ne uitam si in statistica acestor incidente cibernetice, cele mai multe au vizat sistemul financiar bancar, institutiile publice si organizatiile neguvernamentale", a afirmat Encutescu la un seminar pe probleme de securitate cibernetica organizat de grupul UTI.

Nu suntem neputinciosi in fata hackerilor: Cum ne putem proteja in cativa pasi

Potrivit acestuia in strategia industriei nationale de securitate a fost introdusa o noua componenta, cea a dezvoltarii si sustinerii operatorilor economici publici si cei de stat, care isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii cibernetice.

"Practic, in acest moment, exista in continutul strategiei, o componenta care se refera la incurajarea intreprinderilor mici si mijlocii si a start-up-urilor in domeniul securitatii cibernetice. Sprijinim si incurajam crearea de astfel de companii", a adaugat Encutescu.

El a mai aratat ca statul intentioneaza sa acorde facilitati fiscale companiilor care investesc in securitatea cibernetica.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#atacuri hackeri Romania, #hackeri romania , #hacker