Hackerii au furat chiar de la Guvernul SUA datele personale a 21 de milioane de americani

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 07:43
2884 citiri
Hackerii au furat chiar de la Guvernul SUA datele personale a 21 de milioane de americani
Foto: Office of Personnel Management

Hackerii care au intrat intr-o baza de date a functionarilor americani au piratat informatii apartinand unui numar de aproximativ 21,5 milioane de persoane, inclusiv sotii sau copii ale acestor angajati, a anuntat joi guvernul SUA.

Printre persoanele afectate, 19,7 milioane sunt angajati supusi unei verificari a antecedentelor lor, in special judiciare (cazierului), din partea Guvernului, potrivit AFP.

Orice persoana care a fost supusa unei verificari a antecedentelor sale, incepand din anul 2000, a fost "foarte probabil" afectata de aceasta piraterie, subliniaza Biroul de Management al Personalului intr-un comunicat.

Agentia guvernamentala adauga insa ca ea nu dispune "in acest stadiu de nicio informatie" care sa-i permita sa afirme ca aceste date au fost raspandite sau utilizate in scopuri frauduloase.

Criza uriasa de securitate in SUA: Hackeri chinezi au furat datele a 4 milioane de angajati federali

Guvernul american precizeaza ca este vorba de un incident "distinct, dar legat" de cel anuntat la inceputul lunii iunie, care a afectat datele a patru milioane de angajati federali.

Atac cibernetic masiv in SUA: Hackerii au furat date despre armata si serviciile secrete

Un raport american confirma atacurile cibernetice din partea hackerilor chinezi

Cel mai mare atac cibernetic din istoria SUA. China neaga ca e responsabila

Mass media din SUA a scris la acea data ca in spatele acestui act de piraterie informatica s-ar afla China, dar guvernul american a refuzat categoric sa se exprime pe acest subiect, iar Beijingul a denuntat acuzatiile, considerandu-le "iresponsabile si fara fundament".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#hackeri atac cibernetic SUA, #China hackeri americani , #hacker