Hackeri din estul Europei au atacat Apple, Facebook si Twitter

Joi, 21 Februarie 2013, ora 22:36
2797 citiri
Hackeri din estul Europei au atacat Apple, Facebook si Twitter
Foto: Arhiva

Un grup est-european de hackeri este resposabil pentru atacurile recente asupra Apple, Facebook si Twitter, precum si a altor companii, potrivit unor surse.

Hackerii cautau rezultatul cercetarilor efectuate de companii, proprietati intelectuale sau alte informatii private pe care le-ar fi putut pune in vanzare pe piata neagra, relateaza CNN.

Marti, Apple a confirmat ca au fost compromise calculatoarele unor angajati, dupa ce acestia au vizitat un site compromis pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iPhone. Acel site a exploatat o vulnerabilitate in plug-in-ul Java.

Cu cateva saptamani in urma, Facebook a anuntat ca unele computere ale companiei au fost compromise, tot in urma accesarii unor site-uri pentru dezvoltatori.

Atat Apple, cat si Facebook au subliniat ca nu s-au furat informatii privind utilizatorii.

In ianuarie, si Twitter a fost atacat de hackeri, fiind compromise conturile a circa 250.000 de utilizatori.

In urma unor cercetari, atentia s-a indreptat spre hackerii din China, spunandu-se ca ar putea avea legatura cu armata tarii. Guvernul chinez a negat acuzatiile.

In plus, expertii spun ca nu este exclus ca atacurile sa fi originat din Europa de Est. "Cu totii ne uitam spre China, dar ei nu sunt cei mai avansati criminali cibernetici", a spus Tom Kellermann, fost comisar responsabil cu securitatea IT in cadrul cabinetului presedintelui american, Barack Obama. "Cei mai avansati sunt cei din blocul de est si Rusia", a adaugat el.

Potrivit acestuia, in Europa de Est exista un "imens bazar", in care hackerii isi vand unii altora unelte cibernetice specifice. Astfel, grupurile de crima organizata si de terorism ajung sa aiba aceleasi instrumente avansate ca ale guvernelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#atacuri hackeri Europa Est, #atacuri hackeri Apple, #atac hackeri Facebook , #hacker