Hackerul roman care a spart serverele NASA, repetent in liceu

Joi, 02 Februarie 2012, ora 09:29
8877 citiri
Hackerul roman care a spart serverele NASA, repetent in liceu
Foto: Slacker.ro

Hackerul Tinkode, arestat recent pentru ca a spart serverele NASA, ale Guvernului american si ale Pentagonului, nu a avut rezultate stralucite la scoala.

Razvan Manole Cernaianu, arestat preventiv pentru 29 de zile, este din Timisoara si a fost crescut de mama sa, dupa ce tatal a murit.

Cernaianu a fost repetent in liceu si a dat Bac-ul abia in toamna anului trecut. S-a inscris la Facultatea de Matematica-Informatica din Timisoara, cu media 7,17, iar in prima sesiune a luat deja o nota de 4, scrie Libertatea.

Baiatul nu a mai avut o iubita de doi ani.

Pe contul de Twitter, tanarul si-a facut cunoscut motto-ul, care este "Lazy but smart" (lenes dar destept). Acesta a acordat, in urma cu un an, un interviu in care definea activitatea sa ca fiind "audit de securitate gratis". Acesta sustine ca ii place sa descopere vulnerabilitati in sistemele informatice.

"Nu fac lucruri rele. Doar descopar si fac informatia publica. Dupa aceea, le trimit un e-mail in care le spun sa acopere gaurile. E ca un audit de securitate, gratis", a spus TinKode, pentru NetworkWorld.

Hacker care a spart serverele NASA, prins de DIICOT la Timisoara

Hackerul a fost retinut marti si este cercetat pentru acces fara drept la sisteme informatice prin incalcarea masurilor de securitate si transfer neautorizat de date, dupa cum se arata intr-un comunicat al DIICOT, remis Ziare.com.

El a spart serverul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (N.A.S.A.), al Guvernului Statelor Unite ale Americii si al Departamentului de Aparare (Pentagon).

Hackerul posta pe blog datele confidentiale obtinute in urma atacurilor informatice si a postat chiar si o inregistrare in care arata cum a spart serverele guvernului american. Sistemele atacate au fost blocate temporar, iar accesul a fost restrictionat.

Mai mult, tanarul a folosit pentru a compromite sistemele de securitate o aplicatie pe care a si oferit-o spre vanzare, pe site-ul sau.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#hacker TinKode, #hacker servere NASA, #hacker spart NASA, #hacker arestat , #hacker