Hackerul roman care a spart serverele NASA si Pentagonului, trimis in judecata

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 23:56
3724 citiri
Hackerul roman care a spart serverele NASA si Pentagonului, trimis in judecata

Hackerul timisorean Razvan Manole Cernaianu, cunoscut sub pseudonimul "TinKode", acuzat ca a spart serverele sau paginile de Internet ale unor institutii importante din Europa, SUA si Africa de Sud, printre care NASA si Pentagon, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Cernaianu Manole Razvan, in varsta de 20 de ani, din municipiul Timisoara, cunoscut sub pseudonimul "TinKode", pentru savarsirea de infractiuni informatice", se precizeaza intr-un comunicat al DIICOT.

Tanarul este acuzat ca, in mod repetat, a accesat in mod neautorizat, prin incalcarea masurilor de securitate, mai multe servere si pagini/site-uri de internet apartinand unor institutii importante din Europa, S.U.A. si Africa de Sud, in scopul obtinerii de date informatice, procedand la transferul fraudulos de date informatice confidentiale.

"Inculpatul Cernaianu Manole Razvan a lansat atacuri informatice si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, obtinand date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic. Inculpatul a procedat la postarea si divulgarea respectivelor date informatice catre public prin intermediul unui jurnal tip blog si pe un site web", mai spun procurorii.

Prin acelasi mod de operare, tanarul a compromis si server-ul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (N.A.S.A.).

De asemenea, Razvan Manole Cernaianu a accesat in mod neautorizat, lansand atacuri informatice asupra sistemului informatic si paginii de web apartinand Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Aparare - Pentagon.

"In scopul savarsirii infractiunilor, inculpatul a conceput un program/aplicatie informatica, software pe care l-a si oferit tertilor, pe blog-ul personal, contra sumei de 150 USD, impreuna cu alte coduri de acces si date informatice care permit accesul la sisteme informatice. Inculpatul a postat pe blog si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane", se mai arata in comunicat.

Prin activitatea infractionala a hackerului timisorean s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare.

Prejudiciul cauzat este de 250.000 USD.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat in instrumentarea acestei cauze cu ofiterii FBI si cu reprezentantii NASA.

Cauza a fost trimisa spre competenta solutionare Judecatoriei Drobeta Turnu Severin.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#hacker TinKode trimis judecata, #hacker TinKode servere NASA , #hacker