Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Invitatie pentru hackeri: Peste 50% dintre internauti acceseaza linkuri primite de la necunoscuti

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 13:48
3022 citiri
Invitatie pentru hackeri: Peste 50% dintre internauti acceseaza linkuri primite de la necunoscuti
Foto: Arhiva Pixabay

Peste 50% dintre utilizatorii de Internet acceseaza linkuri primite de la adrese necunoscute, deschizand practic larg usa pentru hackeri.

Studentii de la Universitatea Friedrich-Alexander, din Germania, au realizat un nou studiu prin care au simulat un atac de tip phishing. Acestia au trimis 1.700 de mesaje prin email si Facebook mai multor oameni. Ingrijorator este faptul ca jumatate din numarul persoanelor care au primit mesajul au si accesat linkul atasat, chiar daca nu stiau cine este expeditorul, relateaza Newsweek.

Benenson a creat mesaje false, pe care le-a semnat cu un nume comun din anturajul participantilor la experiment. Dupa ce mesajele au fost trimise, Benenson si echipa sa le-au explicat celor vizati ca au participat involuntar la un studiu si le-au cerut sa completeze un chestionar prin care sa le evalueze gradul de curiozitate.

"Rezultatele ne-au surprins. 78% dintre participantii experimentului au declarat, intr-un chestionar, ca au fost constienti de riscurile la care se expun daca acceseaza linkuri necunoscute", a declarat Zinaida Benenson, studenta la Universitatea Friedrich-Alexander.

Cand au fost intrebati de ce au accesat link-ul, majoritatea au raspuns ca au facut-o doar din curiozitate.

"Cred ca oricine poate fi facut sa acceseze acest tip de link, chiar daca este doar din curiozitate. Nu cred ca securitatea este posibila 100%. Cu toate acestea, sunt necesare cercetari suplimentare pentru a dezvolta metode de a face utilizatorii, cum ar fi angajatii din companii, sa fie mai constienti de riscurile la care se supun cand dau click pe linkurile primite de la necunoscuti", a conchis Benenson.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#studiu hackeri click linkuri necunoscute , #hacker