Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Partea intunecata a Internetului: Harta care arata atacurile cibernetice in timp real (Foto)

Luni, 30 Iunie 2014, ora 08:56
5862 citiri
Partea intunecata a Internetului: Harta care arata atacurile cibernetice in timp real (Foto)

O firma de securitate americana a realizat o harta care arata situatia atacurilor cibernetice in timp real.

Ziare.com a testat aplicatia web dezvoltata de Norse timp de 15 minute si a constatat ca Romania a ajuns pe locul 10 in topul tarilor care demareaza cele mai multe atacuri.

Mai exact, hackerii din tara noastra au lovit de 50 de ori in intervalul mentionat, situandu-se sub Japonia (60) si Germania (63).

De departe, cele mai populare locuri de unde actioneaza criminalii informatici au fost Statele Unite ale Americii (513) si China (735).

Pe de alta parte, destinatiile preferate pentru atacurile cibernetice au fost SUA (1.566), Hong Kong (115), Portugalia (73) si Australia (66).

Harta Norse nu aduna toate incercarile de atac ale hackerilor la nivel global, ci doar pe cele care vizeaza o retea realizata de firma americana special pentru a detecta acest fenomen.

Totusi, ea ofera o scurta incursiune reprezentativa in aceasta parte intunecata a Internetului, potrivit Smithsonian Magazine.

In realitate, amploarea atacurilor este uriasa. Se estimeaza ca in fiecare zi sunt 20 de milioane de atacuri numai impotriva calculatoarelor din Utah, SUA. Similar, hackerii incearca de cel putin 10 milioane de ori in 24 de ore sa sparga serverele Pentagonului.

Un alt test

Business Insider a asteptat 45 de minute pentru a contoriza atacurile pe harta Norse.

Astfel, cea mai populara destinatie pentru hackeri a fost SUA, cu 5.840 de incercari, fiind urmata de Thailanda, Hong Kong si Canada.

In 45 de minute, cele mai multe atacuri au provenit din China, SUA si Franta. Romania a disparut din top 10 in timpul testului realizat de publicatia citata.

Business Insider mai noteaza ca exista multe atacuri in interiorul Statelor Unite, care ar putea fi explicate de fenomenul "calculatoarelor zombie" - o retea care a fost compromisa de hackeri si folosita pentru a incerca sa sparga alte sisteme computerizate.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#harta atacuri cibernetice, #harta atacuri hackeri, #hackeri romania , #hacker