Poze nud furate de pe Internet: Cum te poti proteja de hackeri

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 07:48
9866 citiri
Poze nud furate de pe Internet: Cum te poti proteja de hackeri
Foto: Google

Verificarea in doi pasi este cea mai buna modalitate de a va proteja informatiile personale, de la poze si mesaje la contul bancar.

Hackerii pot sa sustraga parola atunci cand efectuati oricare dintre urmatoarele actiuni:

-utilizati aceeasi parola pentru mai multe site-uri;

-descarcati programe software de pe Internet;

-dati click pe linkurile primite pe e-mail.

Atunci cand o persoana rau intentionata va fura parola, aceasta va poate bloca accesul la cont si poate realiza urmatoarele actiuni:

-sa acceseze (sau chiar sa stearga) toate mesajele de e-mail, persoanele din agenda, fotografiile dvs. etc.;

-sa va fure identitatea si sa trimita e-mailuri nedorite sau infectate cu virusi persoanelor din agenda;

-sa utilizeze contul pentru a reseta parolele celorlalte conturi (de tranzactii bancare, cumparaturi etc.).

In principiu, verificarea in doi pasi se desfasoara astfel: introduceti numele de utilizator si parola, iar apoi veti primi un mesaj pe telefon ce contine un cod unic. Dupa ce il veti introduce, autentificarea este realizata pentru calculatorul respectiv, iar oricine va intra pe contul vostru de pe alt computer va fi nevoit sa introduca codul primit pe telefon.

De obicei, site-urile nu va intreaba daca vreti sa efectuati verificarea in doi pasi, asa ca va trebui sa setati manual aceasta functie.

USnews.com arata cum sa te descurci pe cele mai accesate pagini web.

Google

In cazul conturilor Google (Gmail, Blogger etc.) verificarea in doi pasi se face foarte usor. Introduceti pe pagina dedicata numele de utilizator si parola. Apoi, vi se va solicita un cod pe care il veti primi pe telefon prin mesaj text, prin apel vocal sau prin intermediul aplicatiei mobile.

La conectare, puteti indica faptul ca nu doriti sa va solicite din nou un cod pe acel computer. Din acel moment, la conectare, pe respectivul computer vi se va solicita numai parola.

Ca urmare, veti fi protejat in continuare, deoarece oricine incearca sa se conecteze la contul dvs. de pe alt computer trebuie sa introduca un cod de verificare pe care nu il cunoaste.

Acest lucru functioneaza pentru calculatoare. In cazul aplicatiei mobile, Google poate genera un cod unic, pe care il veti introduce o singura data. Ulterior, va veti conecta doar cu parola.

Daca vreti sa fiti protejat si in cazul in care telefonul sau laptopul este furat, atunci puteti activa optiunile de rezerva, unde puteti introduce un alt numar de telefon la care Google sa va trimita codul de verificare.

Mai mult, nu uitati sa pastrati acele coduri undeva la indemana (in portofel sau pe birou).

iCloud

Cateva vedete de la Hollywood, inclusiv Jennifer Lawrence, au cazut prada unui hacker care a reusit sa obtina poze si videoclipuri din serviciul de stocare iCloud de la Apple.

Poze nud cu Jennifer Lawrence si alte vedete postate pe Internet de un hacker

Deci acest lucru se poate intampla oricui. In consecinta, utilizatorii isi pot lua o alta masura de siguranta in afara de schimbarea parolei.

Gasiti pe pagina web a Apple sectiunea verificare in doi pasi, inregistati-va, dati click pe "Parola si securitate" si raspundeti la intrebarea de siguranta. De aici, pasii sunt similari cu cei urmati pentru conturile Google.

Facebook

In cazul Facebook, puteti folosi generatorul de coduri din aplicatia mobila, apoi veti primi un mesaj text cu un cod unic de inregistrare. Pentru a seta functia de verificare in doi pasi, mergeti la "Setari", apoi "Permisiuni de acces/Login Approvals".

Alte site-uri

Si alte site-uri permit aceasta functie, iar pasii sunt similari. Iata o lista cu linkuri:

Twitter

PayPal

Dropbox

Evernote

LinkedIn

WordPress

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#verificare doi pasi cont, #cum aleg parola conturi, #parola conturi, #protejare conturi , #hacker