Rusii s-ar afla in spatele atacului informatic de la Parlamentul german

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 09:53
3137 citiri
Rusii s-ar afla in spatele atacului informatic de la Parlamentul german
Foto: Arhiva Ziare.com

Baza de date a Parlamentului german atacata informatic anul trecut probabil a fost vizata de hackerii rusi care au spart si serverele Partidului Democrat din Statele Unite, scrie presa germana, care adauga ca parlamentarii au primit asigurari ca datele lor sunt in siguranta.

"Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" (FAS) citeaza un oficial de rang inalt din domeniul securitatii, care spune ca este "foarte paluzibil" ca furtul unor fisiere ale unei anchete parlamentare din 2015 sa fi fost comis de hackeri rusi, scrie Deutsche Welle.

Rusia a negat in mai multe randuri asemenea activitati de spionaj, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat in octombrie ca astfel de acuzatii sunt nedovedite.

Amintim ca, la inceputul lui 2015, un atac cibernetic a vizat baza de date a Administratiei Bundestagului, ceea ce a provocat ingrijorari puternice la Berlin si a condus la indemnuri de imbunatatire a securitatii cibernetice a Germaniei.

FAS scria, duminica, faptul ca 2.420 de fisiere secrete publicate in urma cu doua saptamani de WikiLeaks sunt documente stocate electronic la Parlament, la sfarsitul lui 2014 si inceputul lui 2015, referitoare la ancheta Bundestagului privind NSA.

Comisia de ancheta examina amploarea interactiunilor Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) cu serviciul german de informatii externe (BND), dezvaluite de Edward Snowden.

WikiLeaks nu a dezvaluit insa si alte fisiere apartinand Bundestagului de dupa ianuarie 2015, scrie FAS.

"Este foarte plauzibil ca fisierele sa provina din atacul cibernetic al Rusiei asupra Bundestagului de la inceputul lui 2015", a declarat acest oficial de rang inalt pentru ziar.

Citeste mai multe despre atacul cibernetic din SUA:

SUA: Partidul Democrat, tinta unui nou atac cibernetic. Tot mai multe degete indreptate spre Moscova

Rusii l-au ajutat pe Donald Trump sa castige alegerile - raport secret CIA

Donald Trump, prima reactie la dezvaluirile CIA ca Rusia l-a ajutat sa castige

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#hackeri rusi atac Parlament german, #atac informatic Parlament german , #hacker
Comentarii