Serverele chineze, tinta "celui mai mare atac informatic din istorie"

Marti, 27 August 2013, ora 15:46
1484 citiri
Serverele chineze, tinta "celui mai mare atac informatic din istorie"
Foto: Pakistan News Day

Autoritatile chineze au anuntat ca mai multe site-uri chineze au picat prada "celui mai mare atac informatic din istorie".

Expertii in securitate au incecat sa determine cauza pentu care, in timpul zilei de duminica, mai multe site-uri a caror adresa se termina in ".cn" nu au fost functionale timp de cateva ore, transmite RT.

Centrul Chinez de Informatii in Mediul Virtual a anuntat ca, duminica dimineata, doua atacuri informatice au blocat serverele chinezesti.

Institutia guvernamentala a cerut scuze utilizatorilor de Internet din toata tara si a anuntat ca inca investigheaza cine se face vinovat de acest incident.

"Acesta este doar un alt exemplu ca statul chinez are intr-adevar inamici care incearca sa intrerupa operatiunile informatice", a declarat Jeffrey Carr, CEO al firmei de securitate informatica Taia Group. "Astfel de inamici pot fi hackeri din Taiwan, India, Tibet, Orientul Mijlociu si bineinteles Statele Unite", a continuat Carr.

Carr a adaugat ca astfel de atacuri sunt relativ usor de realizat pentru ca presupun inundarea serverelor cu milioane de cereri pana cand acestea se blocheza.

China si Statele Unite sunt printre tarile din care pornesc cele mai multe astfel de atacuri informatice.

La inceputul lui 2013, oficialii din Washington si Beijing s-au acuzat reciproc de cyber-spionaj la scara larga. Guvernul Statelor Unite chiar a anuntat ca a depistat astfel de intruziuni virtuale ca venind din partea autoritatilor chineze.

Beijing a raspuns ca are in posesie "munti" de dovezi care arata ca Statele Unite au incercat sa sparga sistemul, dar au adaugat ca nu ajuta la nimic "invinuirea reciproca".

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#China atac informatic , #hacker