Sony Pictures si FBI, ancheta cu privire la hackeri din Coreea de Nord

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 09:17
3013 citiri
Sony Pictures si FBI, ancheta cu privire la hackeri din Coreea de Nord
Foto: Variety

Compania Sony Pictures Entertainment si FBI au anuntat, miercuri, ca investigheaza un atac cibernetic ce a afectat sistemele de computere ale Sony. Este verificata si ipoteza ca in spatele atacului sa se afle Coreea de Nord.

"Continua ancheta cu privire la acest atac cibernetic foarte sofisticat", se arata intr-un comunicat al studioului, citat de New York Times.

In text se mai spune ca un zvon potrivit caruia Coreea de Nord a fost identificata drept sursa a atacului nu este "corect".

Sony a fost atacat de hackeri la 24 noiembrie si intreaga retea de computere a companiei a fost inchisa. Hackerii au reusit sa puna mana pe informatii precum salariile directorilor si numerele de asigurare sociala ale angajatilor. Atacul a fost revendicat de un grup care isi spune "Gardienii pacii".

Studioul investigheaza acum ipoteza potrivit careia a fost atacat din cauza unui film ce va fi lansat in curand de Sony. "The Interview" este o comedie despre doi jurnalisti americani recrutati sa-l asasineze pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Oficialii nord-coreeni au criticat aceasta pelicula.

Luni, FBI a emis o avertizare confidentiala administratorilor de securitate din corporatiile americane, cu privire la un recent descoperit virus. Acesta este "scris" in coreeana si are natura "distructiva". Calculatoarele infectate se inchid doua ore, dupa care primesc instructiuni sa stearga toate fisierele.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Sony FBI atac Coreea Nord, #atac cibernetic coreea nord , #hacker