Tatal hackerului aradean arestat in Slovenia: SUA au transmis informatii incorecte catre Interpol

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 22:27
2544 citiri
Tatal hackerului aradean arestat in Slovenia: SUA au transmis informatii incorecte catre Interpol

Tatal hackerului aradean Victor Faur, arestat la inceputul lunii in Slovenia pe baza unui mandat emis de americani, sustine ca Interpol a primit informatii eronate din partea SUA privind faptele penale pentru care fiul sau a fost condamnat la inchisoare cu suspendare in tara si plata unor daune.

Mircea Faur, tatal hackerului aradean Victor Faur, a declarat, marti, ca informatiile primite de Interpol din partea SUA ar fi "incorecte" si cu totul altele decat cele anuntate de instantele din Romania privind sentinta fiului sau.

"Cerem ajutorul autoritatilor romane pentru clarificarea situatiei fiului nostru. Se pare ca Interpol l-a vanat pe Victor avand cu totul alte informatii despre sentinta decat cele anuntate de instantele din Romania. Americanii au transmis catre Interpol informatii incorecte, daunele anuntate fiind de 1,3 milioane de dolari, nu 250.000 cat a decis instanta, astfel ca s-a creat impresia ca este vorba despre alte fapte decat cele pentru care exista condamnarea", a declarat Mircea Faur.

Acesta afirma ca "din cauza informatiilor eronate detinute de Interpol", autoritatile slovene nu il pot elibera de Victor Faur, pentru ca "in aparenta este vorba despre un alt caz", dar si ca autoritatile americane au cerut celor slovene prelungirea mandatului cu inca 30 de zile in vederea extradarii.

"M-a sunat avocatul din Slovenia astazi (marti - n.red.) si mi-a spus ca americanii au cerut autoritatilor slovene prelungirea mandatului cu inca 30 de zile in vederea extradarii. Daca va fi extradat, practic e ca si cum americanii l-ar omori din razbunare, pentru ca acolo poate primi peste 50 de ani de inchisoare, dupa cum ne-au spus avocatii. Ar fi un abuz al SUA sa treaca peste sentinta din Romania, cu atat mai mult cu cat nu au contestat-o, desi au avut reprezentanti pe tot parcursul procesului", a mai declarat Mircea Faur.

Tatal hackerului spune ca pana acum doar Ambasada Romaniei la Ljubljana s-a implicat pentru a-l ajuta pe Victor Faur, familia cerand Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Justitiei sa clarifice acest caz cu autoritatile slovene, pentru a obtine eliberarea tanarului.

"Am trimis celor doua ministere toate documentele despre condamnare, in speranta ca vor clarifica lucrurile cu autoritatile din Slovenia. Speram ca Romania nu va permite ca fiul nostru sa suporte doua pedepse pentru aceeasi fapta si sa ajunga sa sfarseasca intr-o inchisoare din SUA", a mai declarat Mircea Faur.

Hackerul romanul acuzat ca a spart serverele NASA, arestat in Slovenia (Video)

Aradeanul Victor Faur, condamnat la inchisoare cu suspendare si plata unor daune in Romania, dupa ce a accesat ilegal servere NASA, a fost arestat pentru 30 de zile, in 3 octombrie, in Slovenia, dupa ce cu o zi inainte fusese retinut in timpul unei razii, politistii anuntandu-l ca exista mandat pe numele sau prin Interpol.

Tatal lui Victor Faur declara la acea vreme ca fiul sau mergea in Italia, la Verona, pentru a participa la un campionat de biliard si de aceea trecea prin Slovenia.

In urma cu cativa ani, Victor Faur a fost acuzat ca a accesat ilegal servere NASA si ale altor institutii americane, fiind judecat de Tribunalul Arad.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au trimis in judecata pe Victor Faur pentru savarsirea, in forma continuata si concurenta, a mai multor infractiuni prevazute de Legea 161/2003, in legatura cu accesarea neautorizata a unui sistem informational.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#hacker roman arestat Slovenia, #SUA informatii Interpol hacker roman , #hacker