Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trei romani se afla in top 10 hackeri specializati in criminalitate cibernetica

Marti, 25 Martie 2014, ora 23:36
5092 citiri
Trei romani se afla in top 10 hackeri specializati in criminalitate cibernetica
Foto: footage.shutterstock.com

Trei romani se afla pe lista celor mai buni zece hackeri specializati in criminalitate cibernetica, dupa cum a anuntat directorul adjunct al Centrului de National CYBERINT din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Gabriel Mazilu.

"Romania are deja la activ cel putin trei botneti (calculatoare controlate de hackeri, care trimit mesaje de tip spam fara stirea utilizatorilor acestora - n.red.) de conceptie proprie, nationala. Hackerii romani sunt foarte imaginativi si foarte ingeniosi si au o adaptibilitate singulara pe piata.

Cu caracter de noutate, exista forumuri de hackeri in lume care au diverse reputatii. In cel mai apreciat si cel mai important forum de criminalitate cibernetica, in top 10 utilizatori sunt trei romani, adica in primii 10 din lume trei sunt romani. Nu sunt porecle, ii stim, sunt cetateni romani. Este prematur sa le divulgam numele de utilizator (nickname-urile n.red.) ", a spus Mazilu, arata Mediafax.

Directorul adjunct al Centrului de National CYBERINT a explicat ca in ultimii ani atacurile cibernetice din Romania au ca numitor comun sistemele bancare sau pietele comerciale digitale.

"Cu predilectie au fost vizate victime din Statele Unite si Marea Britanie. Numarul de infractori din respectivele retele a variat de la 117, in cazul gruparii Costea, pana la un numar foarte mic, cum ar fi gruparea Paunescu, care a avut sapte cetateni romani arestati, fosti hackeri", a explicat Mazilu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#romani top hackeri, #hackeri romani specializati, #SRI romani hackeri , #hacker