Canada a initiat procedura de extradare in SUA a directorului financiar Huawei

Vineri, 01 Martie 2019, ora 21:15
4213 citiri
Canada a initiat procedura de extradare in SUA a directorului financiar Huawei
Foto: Arhiva Hepta.ro

Guvernul Canadei a initiat, vineri dupa-amiaza, procedura de extradare in Statele Unite a directorului financiar al companiei chineze Huawei, Meng Wanzhou, dar decizia va fi luata de o instanta judiciara.

"Astazi, oficiali din cadrul Departamentului canadian al Justitiei au aprobat oficial lansarea procedurii de extradare in cazul lui Meng Wanzhou", se arata intr-un comunicat al institutiei transmis vineri, informeaza site-ul GlobalNews.ca.

Decizia privind extradarea in Statele Unite va apartine justitiei din Canada, informeaza BBC.

Departamentul american al Justitiei a decis in ianuarie inculparea companiei Huawei si a directorului financiar Meng Wanzhou pentru conspiratie de incalcare a sanctiunilor impuse Iranului.

Meng Wanzhou a fost arestata in Canada pe 1 decembrie 2018, la solicitarea Statelor Unite.

China denunta un caz politic, care intervine in contextul negocierilor cu Statele Unite pe tema reglementarilor comerciale.

Pe fondul tensiunilor, un cetatean canadian a fost condamnat la moarte de o instanta judiciara din China pentru trafic de droguri. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a acuzat Administratia de la Beijing ca utilizeaza arbitrar pedeapsa capitala. Alti doi cetateni canadieni au fost arestati recent in China.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#director financiar Huawei extradare Canada SUA , #huawei