10 obiceiuri de folosire a e-mail-ului care trimit mesajul gresit (II)

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 07:12
1997 citiri
10 obiceiuri de folosire a e-mail-ului care trimit mesajul gresit (II)
Foto: Arhiva

E-mail-ul a devenit o activitate comuna, in multe cazuri necesara si obligatorie, insa, in ciuda faptului ca il utilizeaza de ani de zile, multi nu au invatat sa-l foloseasca in mod corect, astfel incat sa ajunga la destinatie exact mesajul pe care doreau sa-l transmita.

Iata ultimele 5 greseli frecvente, potrivit unui studiu facut de Forbes.com:

10 obiceiuri de folosire a e-mail-ului care trimit mesajul gresit (I)

6. Folosirea CC-ului cand nu este cazul

Daca, in procesul schimbarii de mesaje cu un coleg, mai ales daca e vorba de un conflict sau o nelamurire ce ia amploare, decizi sa trimiti cel de-al 10-lea e-mail cu CC la sef, nu este bine deloc. Intentia ta este de a incerca sa rezolvi eficient conflictul implicand un coordonator.

Perceptia va fi ca esti o persoana vicleana, care incearca sa il puna intr-o situatie neplacuta pe colegul in cauza si, mai ales, sa il faca sa iasa prost in situatia respectiva. Si mai grava este folosirea BCC-ului intr-o astfel de situatie.

7. Cererea de raspuns instantaneu

Intentia celui care cere un raspuns instantaneu este aceea de a se asigura ca a ajuns e-mail-ul, ca l-ai citit, iar raspunsul instantaneu nu cere neaparat solutia in mesaj, cat asigurarea ca a ajuns si ca te vei ocupa de el.

Perceptia este inversa. Cel care primeste e-mail-ul se poate simti presat si poate gandi ca esti nerabdator si ca esti sigur ca destinatarul te va ignora. Daca ai fi vrut cu adevarat un raspuns instantaneu, ai fi pus mana pe telefon si ai fi sunat persoana in cauza, nu?

8. Folosirea exagerata a steguletului de Prioritar

Intentia ta este simpla: citeste-mi e-mail-ul. Insa, cel care foloseste asta pentru absolut toate emailurile sale - mai ales pentru cele care nu sunt urgente sau nu transmit o informatie foarte importanta - se poate trezi in situatia in care nimeni nu ii mai citeste mesajele, iar, atunci cand trimite cu adevarat un e-mail prioritar, acesta poate fi ignorat sau, mai rau, sters fara a fi citit.

9. Setarea unui raspuns automat

Cand alegi si setezi un raspuns automat pentru orice e-mail primit, iti doresti doar sa fii politicos si sa transmiti mesajul ca vei raspunde cu siguranta la e-mail si acesta nu va fi ignorat sau amanat.

Insa, cel care primeste acest raspuns automat poate crede ca faci pe superiorul ironic la genul "Sunt foarte ocupat si foarte important. Dar iti voi raspunde cand pot si cand am timp!" si ca, de fapt, nu consideri mesajul sau foarte important sau demn de raspunsul tau.

10. Transmiterea unui mesaj nou dand reply la unul vechi

Expeditorul vrea pur si simplu sa iti fie tie mai usor sa ii recunosti adresa/sa-l recunosti si sa pastrezi la un loc toate mesajele de la el. In loc sa inceapa "un lant" nou de emailuri, il va folosi in continuare pe cel vechi.

Perceptia destinatarului aspura celui care face acest lucru este exact opusul. Gandeste ca are de-a face cu o persoana lenesa, dezorganizata si care nu foloseste cum trebuie e-mail-ul.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#email, #mesaj email, #Internet, #folosire gresita email , #internet