Adolescentii americani, dependenti de jocuri video

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 17:26
1981 citiri
Adolescentii americani, dependenti de jocuri video
Foto: Daily Mail

Aproximativ unul din zece copii americani, care joaca jocuri video, ar putea fi dependenti de aceasta metoda de petrecere a timpului, potrivit unui studiu.

Aproape 90 de procente dintre tinerii intre 8 si 18 ani au declarat ca folosesc jocurile video, relateaza AFP.

Dintre acestia, aproximativ 8,5 procente demonstreaza "modele de joc patologice" si prezinta a cel putin sase din cele 11 simptome clinice ale dependentei, daunand familiei, vietii sociale, scolii sau functionarii psihologice normale, potrivit studiului, realizat de National Institute on Media and the Family, de la Universitatea din Iowa.

In medie, un baiat petrece 16,4 ore pe saptamana jucandu-se pe calculator sau consola, in timp ce fetele petrec 9,2 ore in acest mod.

Cel mai des intalnit simptom al copiilor care se joaca prea mult este ignorarea sarcinilor pe care le au de facut in casa. Un sfert din jucatori au declarat ca recurg la aceasta metoda pentru a scapa de problemele care ii apasa si, in egala masura, au spus ca se joaca in loc sa-si faca temele.

"Este posibil ca adolescentii dependenti de jocuri sa se descurce mai prost la scoala, din aceasta cauza. Pe de alta parte, este posibil sa recurga la jocuri tocmai pentru ca au probleme la scoala, iar jocurile le dau sentimentul ca sunt "in control". De asemenea, este posibil ca problemele de atentie sa cauzeze si notele proaste si atractia fata de jocuri", spune studiul.

Fetele reusesc, mai des decat baietii, sa renunte la jocuri pentru a se concentra iar pe scoala. Unii copii au spus ca isi mint familia si prietenii in legatura cu timpul pentrecut in compania jocurilor, iar cativa au recunoscut ca au furat jocuri sau bani pentru a cumpara jocuri.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#adolescenti dependenti jocuri, #dependenta jocuri video, #copii americani jocuri , #internet