Atentie la medicamentele cumparate pe Internet! Jumatate sunt falsificate

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 08:34
1989 citiri
Atentie la medicamentele cumparate pe Internet! Jumatate sunt falsificate
Foto: Arhiva

Peste jumatate din medicamentele vandute pe Internet sunt falsificate, estimeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii. Pentru a le cumpara nu este nevoie de reteta, iar oferta este foarte diversa, la preturi mai scazute decat in farmacii. Multe persoane prefera sa-si cumpere medicamente de acasa, stand comod in fata computerului, falt ce poate dauna grav sanatatii.

"Nu este indicat sa cumparam medicamente de pe internet, deoarece nu exista foarte multe mijloace de a controla calitatea produselor. Este mult mai sigur sa le cumparam din farmacie, unde avem un grad mai mare de siguranta ca medicamentele contin ceea ce se pretinde ca au in compozitie. Nici macar suplimente nutritive nu recomand sa achizitionati in acest fel, din exact aceleasi motive", spune medicul de familie Radu Leon George de la Clinica Leomedica din Bucuresti, citat de Adevarul.

De pe Internet se pot cumpara de la antibiotice, medicamente pentru tratarea cancerului pana la pastile care induc avortul. Iar printre cele mai vandute produse online se numara cele pentru potenta, pastilele pentru slabit si suplimentele alimentare.

Insa medicii atrag atentia asupra faptului ca in mediul virtual nu stim de obicei ce fel de produse cumparam, riscul ca acestea sa fie contrafacute fiind foarte mare. In general, aspectul lor nu da de banuit ca ceva ar fi in neregula, insa ele pot contine substanta activa in concentratii necorespunzatoare, ceea ce poate avea consecinte negative.

Avand in vedere ca nu exista o legislatie care sa reglementeze piata farmaciilor virtuale, numarul acestora creste de la an la an. In luna februarie, Uniunea Europeana a emis o directiva prin care se stipuleaza ca farmaciile virtuale sa fie autorizate, iar acest lucru sa fie certificat printr-un logo care sa dovedeasca autenticitatea produselor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#farmacie online, #magazin online medicamente, #medicamente online, #medicament potenta , #internet