Cand intra in vigoare legea ACTA

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 21:07
7870 citiri
Cand intra in vigoare legea ACTA
Foto: Arhiva

Semnarea de catre Romania a Acordului comercial de combatere a marfurilor contrafacute (ACTA), in data de 26 ianuarie 2012, la Tokyo, nu echivaleaza cu intrarea imediata a acestuia in vigoare.

"Acordul va intra in vigoare pentru Romania dupa ce vor fi parcurse mai multe etape procedurale", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, intr-un briefing sustinut la Palatul Victoria.

Ministerul Economiei va initia consultari publice pe marginea legii ACTA, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Consultarile publice vor avea loc in Romania inainte de ratificarea Acordului de catre Parlament, desi ACTA nu presupune modificarea legislatiei nationale si nici modificarea legislatiei comunitare", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Daca in cadrul consultarilor cu societatea civila si in timpul dezbaterilor in Parlament se va ajunge la concluzia ca acest acord nu trebuie ratificat, nu se va intampla acest lucru, desi nu se modifica legislatia nationala, a aratat Ioana Munteanu.

"Pentru exportatorii romani si comunitari aplicarea ACTA va contribui la protejarea,

pe piata internationala, a drepturilor de proprietate intelectuala si industriala, drepturilor de autor, a marcilor comerciale, brevetelor, desenelor si modelelor, indicatiilor geografice", a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Tot ce trebuie sa stii despre ACTA

Romania a aderat in aceasta luna, alaturi de alte state europene, la ACTA (Acordul Comercial Impotriva Contrafacerii), document care prevede, printre altele, un control international extrem de rigid asupra Internetului. Majoritatea contestatarilor ACTA spun ca legea reprezinta sfarsitul libertatii Internetului.

Cele mai vehemente voci, atat din Internetul romanesc, cat si din alte tari care au aderat sau vor adera in curand la acest pact, afirma ca legea va cenzura circulatia libera a informatiei in spatiul virtual.

D.R.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#romania semnare ACTA, #ACTA lege Internet , #internet