Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa

Autor: Ana Ilie
Vineri, 26 Iunie 2015, ora 09:53
6194 citiri
Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
Foto: Hepta.ro

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, este de parere ca robotii vor ajunge sa transforme oamenii in animalele lor de casa.

Wozniak crede ca inteligenta artificiala va ajunge sa controleze lumea, pentru ca oamenii doresc sa aiba altcineva grija de ei, scrie The Independent.

Bill Gates: Inteligenta artificiala, un pericol. De ce unii oameni nu inteleg asta?

Wozniak a marturisit, la o conferinta de tehnologie, ca era ingrijorat de aceasta perspectiva, insa si-a dat ca ne va face bine pentru ca robotii vor alege sa ne pastreze, ca parte a naturii. "O sa fie bine pentru oameni (...) Si vor mai trece sute de ani inainte ca ei sa aiba aceasta capacitate", a declarat acesta.

Pana atunci, robotii vor deveni constienti de rolul lor in lume si vor alege sa ne pastreze, asa cum alegi sa tii un caine de casa. Din acest motiv, a glumit el, a ajuns sa-i dea cainelui familiei "file de porc si pui in fiecare seara pentru ca nu le faci altora...".

Cofondatorul Apple: Inteligenta artificiala este noua frontiera tehnologica

"Vor fi atat de destepti pana atunci, incat vor sti ca trebuie sa pastreze natura si oamenii sunt parte din natura. Asa ca mi-am depasit teama ca vom fi inlocuiti de computere. Or sa ne ajute", a mai spus acesta.

Avertisment dur al directorului Tesla: Ar putea fi mai periculoasa decat arma nucleara

Wozniak a mai aratat ca, daca robotii vor sa preia controlul lumii, vor trimite un mesaj catre electrocasnice si alte dispozitive din locuinte, care vor fi conectate la Internet, asa cum se lucreaza in prezent, de altfel, la Apple si alte companii, pentru Internetul tuturor lucrurilor.

Apocalipsa adusa de robotii inteligenti: Un pericol real sau nu?

"Eu vreau Internetul tuturor lucrurilor. Face chestii in locul meu. Nu trebuie sa gandesc. (...) Face lucruri bune pentru oameni, asa ca noi ne dorim asta. Daca s-ar intoarce impotriva noastra, ne-ar lua prin surprindere. Dar noi vrem sa fim animalul de casa si sa fim ingrijiti tot timpul", a mai spus Wozniak.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Wozniak roboti oameni, #Wozniak inteligenta artificiala , #internet