De ce are nevoie o afacere online de SEO?

Vineri, 14 August 2015, ora 17:32
1778 citiri
De ce are nevoie o afacere online de SEO?

Anul trecut, romanii au facut cumparaturi online in valoare de 1,2 miliarde de euro, specialistii preconizand cifre mai mari anul acesta si, avand in vedere ca jumatate din populatia tarii noastre este conectata la internet, este evident ca prezenta online este tot mai importanta pentru o afacere.

De altfel, una dintre cele mai noi metode prin care o afacere se poate promova este optimizarea pentru motoarele de cautare - SEO (Search Engine Optimization).

Potrivit specialistilor SEO Riders, bazele unei bune vizbilitati online sunt optimizarea on-site, optimizarea off-page, brandingul si promovarea online, precum si monitorizarea evolutiilor expresiilor cheie precum si a update-urilor motoarelor de cautare.

Un site optimizat pentru motoarele de cautare va aparea printre primele rezultate atunci cand clientii vor cauta locul din care sa-si achizitioneze produsul sau serviciul dorit.

De aceea, odata ce o afacere are un site de prezentare sau un magazin online optimizat din acest punct de vedere ii va preintampina pe potentialii clienti interesati exact de produsul pe care ei il ofera.

Un site cu parametri SEO buni atrage vizitatorii la fel cum o face un magazin care este amplasat intr-o zona aglomerata, cu vad. Mai mult decat atat, el va iesi in fata clientilor care cauta in mod special produsul sau serviciul pe care il ofera site-ul respectiv.

Specialistii SEO imbunatatesc calitatea site-ului

Google, Bing, Yahoo si toate celelalte motoare de cautare afiseaza in primele rezultate site-uri de o calitate superioara, care ofera informatii, produse si servciii relevante pentru persoana care utilizeaza motorul de cautare.

Astfel ca, daca o persoana cauta spre exemplu "servicii SEO afaceri online" sau "audit SEO"sau "optimizare SEO", motoarele de cautare ii vor afisa in prima pagina de rezultate site-urile care au un continut relevant pentru aceasta expresie cheie.

Specialistii care ofera servicii SEO se vor ocupa de remedierea erorile de indexare ale site-ului, vor imbunatati continutul site-ului cu articole unice si informative legate de domeniul respectiv si vor imbunatati in mod constant nivelul de optimizare, accesibilitate si uzabilitate a site-ului astfel incat el sa se mentina pe primele pozitii in rezultatele motoarelor de cautare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#SEO optimizare site, #audit SEO, #servicii SEO afaceri online , #internet