De ce pirateaza internautii? Pentru a nu umfla profiturile caselor de productie

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 00:20
1838 citiri
De ce pirateaza internautii? Pentru a nu umfla profiturile caselor de productie
la stampa

Romanii sunt foarte interesati de vitezele mari ale Internetului. Desi avem impresia ca piratarea filmelor este atributul unor tari mai slab dezvoltate, se pare ca nici europenii nu se dau in laturi de la descaracera ilegala a fisierelor de pe Internet.

Conform unui studiu efectuat de PricewaterhouseCoopers, citat de La Stampa, 36 la suta dintre utilizatorii de Internet care descarca ilegal filme si emisuni tv din retea nu vor sa intre in legalitate pentru a nu-si aduce contributia la profiturile extrem de mari ale caselor de productie.

Studiul a fost efectuat la nivel european pe un esantion de 202 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 59 de ani, care au recunoscut, prin intermediul unui formular preliminar, ca nu-i intereseaza prea mult ce contine legea drepturilor de autor din diverse tari. Studiul a fost efectuat prin intermediul chestionarelor on line.

Totodata, 69 la suta dintre respondenti au recunoscut ca ispita pentru download este mare, pentru ca tot ceea nu se plateste reprezinta o mare tentatie pentru utilizatori.

68 la suta sustin ca pretul DVD-urilor si al altor mijloace media este prea mare, iar descarcarea legala este si ea costisitoare. 81 la suta sustin ca, in urmatoarele sase luni, nu vad cum ar putea fi impiedicati sa descarce fisiere piratate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#internet piratare filme, #drepturi autor filme, #filme pirati internet, #descarcare filme , #internet