Incursiune in lagarul secret pentru dependentii de Internet din China

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 09:41
2336 citiri
Incursiune in lagarul secret pentru dependentii de Internet din China
Foto: news.com.au

Tinerii chinezi care sunt dependenti de Internet pot apela la ajutorul autoritatilor. Statul chinez a construit un lagar special in care ei pot fi tratati de aceasta afectiune.

China este prima tara care ia in serios dependenta de Internet si o considera o boala in adevaratul sens al cuvantului, scrie news.com.au. Lagarul Daxong, amenajat langa Beijing, este pazit de oameni inarmati si are un program strict pentru cei care vor sa scape de o asemenea problema.

Numeroase morti din cauza Internetului

In China s-au inregistrat cazuri de moarte cauzate de dependenta de Internet a tinerilor. Multi au murit din cauza epuizarii cauzate de jocurile pe calculator. Intr-un alt caz extrem, un bebelus de trei luni a murit dupa ce mama sa nu i-a dat de mancare pentru ca ea petrecea prea mult timp intr-un Internet-cafe.

Producatorii Shosh Shlam si Hilla Medalia au realizat un documentar in spatele gratiilor din lagarul Daxong. Statul chinez are intentia de a mai construi si alte locuri precum acesta. Acolo sunt internati tinerii chinezi cu o asemenea problema, timp de trei-patru luni.

Antrenamente ca in armata

In aceasta perioada, ei fac antrenamente fizice militare, iau medicamente, fac terapie de grup si isi controleaza strict dieta. Scopul este de a-i face din nou apti sa se intregreze bine in societate. Ei nu au acces la niciun mijloc electronic, fiind adesea adusi cu forta de parinti.

Psihologii ii monitorizeaza cu atentie, aceasta terapie fiind completata si de alte metode de tratament. In China a functionat un asemenea centru si in 2009, dar el era ilegal. Atunci, un tanar a murit dupa ce a fost batut crunt de gardieni.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#china Internet dependenta, #boala Internet China , #internet