Jocurile online profita de criza economica

Luni, 02 Februarie 2009, ora 14:20
2153 citiri
Jocurile online profita de criza economica
Foto: Earth TV

Jocurile online vor cunoaste o crestere spectaculoasa in perioada de criza, spun analistii, extinzandu-se dinspre Asia inspre vest.

In China, Coreea de Sud si alte parti din Asia, jocurile online, ce permit miilor de utilizatori sa joace unul impotriva altuia prin intermediul Internetului, sunt forma domninanta de gaming, relateaza Reuters.

Piata jocurilor online este estimata de catre specialisti la o cincime din valoarea pietei de console. Pana in 2013, veniturile din jocurile pentru PC vor atinge cifra de 19 miliarde de dolari, potrivit DFC Intelligence.

In Europa si America de Nord, jocurile online nu au avut, pana acum, aceeasi rata de succes din Asia, din cauza penetrarii mai slabe a conexiuniilor de tip broadband, dar si a diferentelor culturale.

Criza economica a reusit sa faca mai mult pentru jocurile online decat ani intregi de marketing, spun analistii.

"In timp de criza, oamenii vor dori un ROI (return of investment) mai mare pentru banii investiti in divertisment. Jocurile online ofera o lume virtuala pentru cei care doresc sa scape de grijile zilnice", a spus Lan Hoang, CEO al Aeria Games & Entertainment.

Multe dintre jocurile online sunt gratuite, castigand din schimburile dintre utilizatori, cum ar fi achizitionarea de noi personaje sau resurse. Exista si site-uri care functioneaza pe baza unui abonament lunar, de aproximat 20 de dolari.

Specialistii sunt de parere ca acest gen de divertisment este imun la probleme financiare iscate de criza si poate creste, pentru ca oamenii petrec mai mult timp acasa si au mai mult timp pentru aceste activitati.

"Nu cred ca jocurile multiplayer online vor fi afectate, pentru ca cei care le joaca sunt dependenti. Daca isi pierd locul de munca, nu fac decat sa joace si mai mult, pentru ca au timp," a spus Michael Pachter, analist la Wedbush Morgan.

Potrivit companiei de research Garner, penetrarea broadbandului in Statele Unite va urca pana la 77% pana in 2012, de la 54% in 2007. In tarile dezvoltate din Europa, rata va ajunge la aproximativ 70 de procente.

Cel mai cunoscut joc multiplayer online este World of Warcraft. In Statele Unite, printre ultimele lansari se numara site-ul de jocuri pogo.com, iar NCSoft va introduce, in curand, jocul "Aion", ce a fost dezvoltat cu investitii de 17 milioane de dolari.

De asemenea, Electronic Arts va oferi un joc de baseball, "Slugger", al carui continut a fost modificat pentru a se potrivi gamerilor americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#jocuri online, #War of Warcraft, #broadband , #internet