Lista neagra a site-urilor rusesti

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 23:42
4162 citiri
Lista neagra a site-urilor rusesti
Foto: Arhiva

Legea privind protectia copiilor de continutul daunator de pe Internet, care prevede crearea unei "liste neagre" a site-urilor care contin informatii ilegale, a intrat in vigoare, joi, 1 noiembrie, in Rusia.

Potrivit legii, autoritatile vor putea cere inchiderea anumitor site-uri, chiar inainte de declansarea unui proces, scrie RT.com.

Noul act normativ vizeaza sursele de Internet care contin pornografie cu caracter pedofil, instructuiuni cu privire la comiterea unui act de suicid si care promoveaza consumul de droguri.

Un registru unic cu site-urile care contin informatiile interzise a fi distribuite in Rusia a fost publicata joi, pe pagina oficiala de Internet a Guvernului de la Moscova. Lista neagra este administrata de autoritatea responsabila cu monitorizarea sectorului media din Rusia, Roskomnadzor.

Potrivit legii, odata ce este decoperit un site cu continut ilegal, Roskomnadzo trebuie sa ceara proprietarului sursei inlaturarea continutului interzis. Daca informatiile vizate sunt inca disponibile dupa 48 de ore de la trimiterea solicitarii, furnizorii de Internet vor putea bloca accesul in intreaga tara.

Masura face parte din legea privind "Protectia copiilor impotriva pericolelor pentru sanatatea si dezvoltarea lor", aprobata de ambele camere ale Parlamentului si semnata de presedintele rus Vladimir Putin in iulie.

Legea a generat un val de critici din partea sustinatorilor drepturilor omului si a site-urilor rusesti populare, care o considera un atac la adresa libertatii de exprimare, ce va conduce la o cenzura generalizata a Internetului.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#lege interzicere site Rusia, #site uri interzise, #cenzura Internet , #internet