Megaupload, cel mai mare site de sharing, a fost inchis

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 16:51
2217 citiri
Megaupload, cel mai mare site de sharing, a fost inchis

Megaupload, un popular site pentru file sharing, a fost inchis vineri, iar fondatorul si mai multe persoane din companie au fost acuzati de incalcare de copyright.

Fondatorii sunt acuzati ca au dus la un prejudiciu de aproape 500 de milioane de dolari, prin incarcarea pe Internet a numeroase materiale protejate de legea drepturilor de autor - filme, muzica sau alte opere, conform acuzatiilor oficiale, publicate de un tribunal din Virginia.

Kim Dotcom, in varsta de 37 de ani, dar si alti trei angajati ai companiei cu sediul in Hong Kong, au fost arestati joi in Noua Zeelanda, la cererea autoritatilor americane. Alte trei persoane sunt in libertate.

Megaupload era, la un moment dat, in top 15 al celor mai vizitate site-uri de pe Internet, avand aproximativ 150 de milioane de utilizatori inregistrati si peste 50 de milioane de accesari zilnic.

Pentru doar cativa dolari pe zi, sau 260 de dolari pe viata, utilizatorii puteau sa descarce orice materiale de pe site, chiar daca erau protejate de legea drepturilor de autor.

Megaupload, sustinut si de artisti

Site-ul era extrem de popular, fiind sustinut chiar si de vedete precum Alicia Keys, Kim Kardashian sau Kayne West, in ciuda faptului ca multe dintre operele produse de artisti puteau fi descarcate de pe site.

Inchiderea site-ului coincide cu proteste organizate la nivel global privind schimbarea legislatiei americane in domeniul copyright-ului. Site-urile Wikipedia si Cragislist au fost inchise, o zi, pe 18 ianuarie, in semn de protest.

Noua legislatie pregatita de Congres ar urma sa ofere libertate mai mare autoritatilor in cazurile internationale de incalcare a drepturilor de autor.

Situatia a provocat o reactie rapida a hacker-ilor de la Anoymous, care militeaza pentru libertatea Internetului.

Au fost atacate site-uri ale unor institutii americane importante precum FBI, Departamentul de Justitie american, Casa Alba, RIAA (organizatia de lobby impotriva pirateriei a industriei muzicale) si MPAA (organizatia de lobby a industriei cinematografice).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Megaupload, #Megaupload copyright , #internet