Mesajele trimise prin Skype, monitorizate in China

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 15:05
1480 citiri
Mesajele trimise prin Skype, monitorizate in China

Mesajele text trimise prin serviciul de mesagerie on-line Skype din China (Tom-Skype) sunt monitorizate, conform descoperirilor facute de Citizen Lab, un grup de activisti pentru drepturile omului de la Universitatea din Toronto.

Conform canadienilor, sistemul de monitorizare arhiveaza mesajele text care contin cuvinte legate de politica. Cercetatorii canadieni sustin ca au descoperit aproximativ un milion de mesaje cenzurate pastrate in arhivele computerelor din China, informeaza International Herald Tribune.

Ei au facut si o lista cu mesajele care erau interzise: printre acestea se afla cuvinte legate de miscarea religioasa Falun Gong, independenta Taiwanului si Partidul Comunist Chinez. Lista contine si cuvinte ca "democratie", "cutremur" si "lapte praf" (guvernul chinez a fost criticat de multe ori pentru felul in care a gestionat criza cutremurului din Sichuan).

Cercetatorii canadieni sustin ca au putut sa acceseze datele de pe serverele din China pentru ca nu au fost configurate corect, si presupun ca in spatele operatiunii se afla chiar operatorul wireless chinez, cu mandat de la autoritati.

Serverele retin informatii despre utilizatorii de Skype din China, dar si despre utilizatorii straini care comunica cu cei din China. Datele pastrate sunt legate de mesajele text, si nu de cele vocale. In doar doua luni, au fost arhivate 160.000 de mesaje de la 44.000 de utilizatori.

Compania Tom-Skype a fost formata printr-o intelegere intre un operator wireless din China si eBay, actionarul principal la Skype.

"Este un cosmar devenit realitate al teoreticienilor conspiratiei. Am reusit sa gasim aproape un milion de mesaje care dezvaluie identitatea utilizatorilor", a declarat Ronald Deibert, profesor de stiinte politice la Universitatea din Toronto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
#Mesaje, #Skype, #monitorizate, #China , #internet