Nu-ti merge Internetul fix? Astepti in medie 39 de ore pana cand defectiunea e remediata

Marti, 16 August 2016, ora 19:29
4127 citiri
Nu-ti merge Internetul fix? Astepti in medie 39 de ore pana cand defectiunea e remediata
Foto: Ziare.com

Aveti o defectiune la Internetul fix? Atunci trebuie sa stiti ca perioada medie de asteptare pentru remedierea unei astfel de probleme a fost, in medie, de 39 de ore in 2015. Sunt insa si cazuri in care timpul de asteptare a fost de mai mult de trei zile.

Durata de remediere a deranjamentelor la Internet fix a crescut mult anul trecut, fata de 2014, se arata intr-un raport publicat marti de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Concret, durata a crescut in 2015 cu 14 ore, de la o medie de 25 de ore in 2014, la o medie de 39 de ore anul trecut.

Termenul asumat prin contract de primii cinci furnizori de Internet fix, de remediere a deranjamentelor, este de multe ori depasit.

Spre exemplu, Telekom Romania a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut un varf al duratei medii de 77,3 ore, in care s-au incadrat 95% dintre cele mai rapide remedieri, desi termenul asumat in contract era de 72 de ore.

O alta companie care a inregistrat depasiri ale termenelor asumate este furnizorul Digital Cable Systems, care a inregistrat o durata medie de solutionare de 48 de ore, in 95% dintre cele mai rapide cazuri.

Cele mai mici durate medii de remediere a deranjamentelor le-a inregistrat UPC Romania, care a solutionat cererile in circa 24 de ore, si RCS&RDS, cu 27 de ore. Pe locul trei se afla Nextgen, cea ce mai buna performanta fiind o durata medie de 45,2 ore in al doilea trimestru al anului trecut.

Care este situatia la Internet mobil

In schimb, la Internet mobil durata medie de solutionare a deranjamentelor a scazut la o medie de 14 ore in 2015, de la o medie de 21 de ore in 2014. Cel mai repede, adica intr-o ora, rezolva problemele de acest gen Orange Romania.

Pe locul doi se afla Telekom, cea mai buna performanta fiind 2,05 ore in al doilea trimestru. Pe pozitia a treia se afla Vodafone, cu un varf al performantei de 11 ore in al treilea trimestru, iar pe patru RCS&RDS.

Termenul de remediere a deranjamentelor reprezinta intervalul de timp cuprins intre momentul receptionarii de catre un furnizor a unei reclamatii privind un deranjament validat si momentul remedierii acestuia.

ANCOM precizeaza ca furnizorii au obligatia sa includa in contracte aceste termene, ele variind intre 3 si 240 de ore, cele mai uzuale fiind de 24 de ore, 48 de ore si 72 de ore.

La sfarsitul anului 2014, existau 12,1 milioane de conexiuni mobile si 4 milioane de conexiuni fixe. Traficul mediu lunar de Internet pe conexiune mobila practic s-a dublat in 2015 fata de 2014, de la 0,26 GB in 2014 la 0,48 GB in 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#remediere probleme Internet fix, #operatori Internet fix Romania , #internet