Optimizarea SEO, o metoda eficienta prin care iti poti dezvolta business-ul

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 15:09
3785 citiri
Optimizarea SEO, o metoda eficienta prin care iti poti dezvolta business-ul
Foto: en.wikipedia.org

Se spune ca reclama este "sufletul comertului", insa, odata cu dezvoltarea tehnologiei, exista nenumarate metode prin care un business poate devenit cunoscut pentru publicul sau tinta. Optimizarea SEO este una dintre cele mai inovative metode prin care, ca proprietar al unei afaceri, poti sa ajungi la potentialii clienti.

Ce este si cum functioneaza optimizarea SEO

SEO este acronimul pentru "search engine optimization", in traducere "optimizare pentru motoarele de cautare". Intr-o traducere mai pe intelesul tuturor, inseamna de fapt aducerea unui website sau magazin virtual cat mai sus in rezultatele motoarelor de cautare.

Explicatia este simpla. Ca proprietar al unui business, interesul firesc este acela de a iti expune produsele in fata clientilor. Cum poti face asta daca detii o afacere online? Cea mai sigura cale pe termen lung este optimizarea afacerii online.

Motoarele de cautare, asa cum sunt Google, Bing, Yandex, Baidu sau Yahoo, scaneaza site-urile, iar la fiecare cautare aduc rezultatele pe care ele le considera cele mai relevante pentru cautarea respectiva. Optimizarea SEO se bazeaza pe cunoasterea algoritmilor din spatele motoarelor de cautare si alinierea site-urilor la cerintele lor.

Odata ce ai apelat la o companie ce ofera servicii de optimizare SEO, site-ul tau va deveni mai vizibil, iar acest lucru nu va fi doar temporar. Cand vorbim despre SEO, vorbim despre cresterea traficului organic, de aducerea clientilor in site in baza propriilor lor cautari, astfel incat persoanele care ajung la site-ul respectiv sunt interesate in mod special de produsele sau serviciile vandute prin intermediul lui.

Ce implica optimizarea SEO

Pentru o buna indexare in motoarele de cautare trebuie sa avem doua abordari paralele: SEO on-page si SEO off-page.

Pentru on-page discutam despre un design, un domeniu si un cod al site-ului care sa se plieze pe cerintele motoarelor de cautare. In acelasi timp, discutam si despre un continut relevant pentru clientii afacerii respective si adaptat la algoritmii motoarelor.

SEO off-page, pe de alta parte, presupune comunicate de presa legate de afacerea respectiva, dar si stiri si articole diverse publicate pe alte site-uri, optimizate SEO la randul lor.

Vrei o afacere prospera? Optimizarea site-ului este primul pas pe care trebuie sa-l faci

Putine afaceri se mai bazeaza in prezent pe clasicele metode de a atrage clientii si foarte putine dintre ele nu au un site de prezentare a produselor sau serviciilor lor. Pentru ca majoritatea dintre noi ne-am mutat pe web, acest fapt a deschis noi usi si posibilitati de a atrage clienti intr-o maniera inovativa, dar si extrem de eficienta - optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare.

Daca pana acum cativa ani proprietarii de business aveau la indemana instrumentele clasice de a-si face reclama, fie prin print-uri in reviste, reclame la TV sau radio, care aveau costuri mari si o rata de succes care tinea de hazard, acum avem la dispozitie un instrument care merge drept la tinta. Optimizarea site-ului pentru ca el sa fie printre primele afisate in rezultatele motoarelor de cautare iti aduce afacerea chiar pe tava celor interesati in mod direct de ea.

Optimizarea site-urilor, potrivita pentru orice tip de afacere

In prezent, gasim la o simpla cautare pe internet produse din orice categorie, de la produse alimentare, pana la haine si produse de bricolaj, dar si servicii de orice fel. A devenit o abordare absolut fireasca sa cautam pe internet produsele pe care ni le dorim, asa ca proprietarii unui business ar trebui sa aiba in vedere viitorul advertising-ului, cel online.

Prin optimizarea site-urilor, un business se va face cunoscut celor care ii cauta serviciile, indiferent care ar fi acelea.

Cum se face optimizarea site-urilor

O firma specializata in servicii SEO va incepe optimizarea unui site printr-o analiza amanuntita si un audit SEO complex al acestuia prin care se vor stabili care sunt imbunatatirile pe care le poate aduce site-ului si care ar fi strategia de urmat. In aceasta etapa este vorba despre o analiza atat a structurii, cat si a continutului. Acesta ar trebui sa fie util pentru clienti si original.

Urmeaza etapa de link earning din cadrul campaniei de link building, care presupune atragerea si directionarea mai multor link-uri catre site-ul respectiv. Este extrem de important ca site-urile care directioneaza link-uri sa fie si ele optimizate, iar unele firme care ofera servicii din acest domeniu iti pun la dispozitie in aceasta privinta site-uri mari, cu un trafic bun si cunoscute publicului.

Care este rezultatul optimizarii site-ului? Un ranking mai bun in motoarele de cautare, vizibilitate crescuta, un trafic organic mai mare si, cel mai important, clienti mai multi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#optimizare SEO, #dezvoltare business, #optimizare site afacere , #internet