Poate face Internetul minuni pentru economia Italiei?

Duminica, 26 Octombrie 2014, ora 11:05
2218 citiri
Poate face Internetul minuni pentru economia Italiei?
Foto: engadget.com

Italienii au in continuare probleme cu economia, insa ei vor sa faca tot posibilul pentru a o revigora. Un nou proiect prin care Internetul este oferit gratis in locurile publice ar putea avea un efect pozitiv asupra acestui sector.

Wi-Fi-ul gratis ar urma sa fie oferit dupa ce nu mai putin de 100 de parlamentari italieni au propus un proiect de lege care implica o finantare de cinci milioane de euro, scrie Engadget.

El ar urma sa fie dus la indeplinire in circa trei ani. Mii de locuri de pe teritoriul tarii vor primi Internet fara niciun cost pentru oameni, in cazul in care totul se concretizeaza. Aici sunt incluse aeroporturile, marile spatii comerciale si instantele de judecata.

In Italia, conexiunea la Internet este in prezent una de viteza mica, sub 1% din populatie avand acces la o viteza de cel putin 30 Mbps. In plus, turistii care ajung acolo vor putea accesa si ei mai usor anumite servicii online care acum nu sunt folosite de acestia.

Nu se stie daca miscarea va avea un efect benefic in plan economic, caci Internetul oferit fara bani nu inseamna neaparat si mai multe cumparaturi facute online de oameni. In plus, finantarea va acoperi doar costul echipamentelor instalate, fara a implica intretinerea unei retele atat de mari. Legea va ajunge in dezbaterea legislativului acestui stat undeva la mijlocul anului 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#internet wi fi gratis italia, #internet wi fi semnal, #economie italia turism, #turism italia economie, #cumparaturi online internet , #internet