Poker contra masinilor

Sambata, 05 Iulie 2008, ora 16:01
1763 citiri
Poker contra masinilor

Intre 3 si 6 iulie are loc o partida de poker mai aparte. Programul Polaris va juca impotriva unora dintre cei mai buni jucatori de poker.

Competitia va avea loc in Las Vegas. Fiecare meci consta in 500 de maini, cu fiecare carte impartita duplicat astfel incat Polaris sa primeasca aceeasi carte intr-o camera ca si jucatorii profesionisti din celalta camera, si invers, informeaza physorg.com.

"Este posibil, in conditiile unei puteri de calcul suficiente, ca jocul computerelor sa fie perfect, adica, intr-un meci suficient de lung, computerul sa nu piarda bani", a declarat Michael Bowling, coordonatorul sectiei de cercetare a programelor pentru poker din cadrul Universitatii din Alberta. "Oamenii vor face intotdeauna greseli, ceea ce reprezinta un avantaj pentru computer".

"Suntem inca departe de puterea de calcul necesara pentru un joc perfect. Totusi, programul a fost imbunatatit fata de competitiile anterioare", a mai declarat Bowling.

In conditiile succesului pe care il au la public astfel de competitii, este usor sa pierzi din vedere faptul ca in spate se afla o cercetare academica. Jocurle sunt un domeniu excelent pentru verificarea inteligentei artificiale, dat fiind faptul ca jocurile au reguli clare si scopuri la fel de clar definite. Solutiile obtinute din programarea pentru jocuri pot fi usor transferate in "lumea reala" pentru a rezolva situatii concrete care beneficiaza de descrieri si reguli clare.

Departamentul de tehnologia informatiei de la Universitatea din Alberta este unul dintre cele mai performante institutii din lume in ce priveste studiul inteligentei artificiale. Grupul care cerceteaza programele de poker este constituit din 15 cercetatoti impreuna cu studenti ai universitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea...
#poker, #Solaris, #competitie, #inteligenta artificiala , #internet