Profilul utilizatorului roman de Internet - ce face, ce cumpara si cati bani castiga

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 12:22
4258 citiri
Profilul utilizatorului roman de Internet - ce face, ce cumpara si cati bani castiga

Utilizatorii romani de Internet sunt din ce in ce mai saraci, releva studiul "Profilul utilizatorului de Internet" aflat la cea de-a treia editie.

Astfel, potrivit studiului condus de Departamentul de Cercetare al TradeAds Interactive, 27,5% dintre cei intervievati au declarat ca au venituri nete lunare sub 1.000 de lei, spre deosebire de 25,5% in ianuarie 2011 si 15,35% in martie 2010, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Doar 10,2% dintre respondenti au declarat ca au venituri lunare de peste 5.000 lei.

Studiul mai arata ca a crescut nevoia de informare a romanilor, iar domeniile care au inregistrat cele mai spectaculoase cresteri ale interesului utilizatorilor sunt Tehnologia (+9,8% fata de 2010), Educatia (+8,6%), Arta, Cultura, Societate (+6,8%), Shoppingul (+6,4%) si Sportul (+5,7%).

Romanii folosesc, in continuare, mediul online pentru a sociliaza, astfel ca in 2012, 41,9% dintre respondenti au declarat ca folosesc retelele sociale, fata de 30,1% in 2011, se mai arata in comunicat.

Comertul electronic este de asteptat sa ia amploare in urmatorii ani, dat fiind ca in 2012 numarul celor care cumpara si vand produse online a crescut cu aproximativ 30% fata de perioada similara a anului trecut (20,4% in 2012 fata de 15,3% in 2011).

Potrivit studiului "Profilul utilizatorului de Internet", gadgeturile se numara printre preferintele romanilor atunci cand vor sa acceseze Internetul. Se constata o scadere a numarului de PC-uri si desktopuri si o crestere importanta a accesului la Internet de pe laptopuri si notebookuri.

Conectarea pe dispozitivele mobile de tip smartphone/PDA inregistreaza o evolutie spectaculoasa, inregistrand o cota de 15,2%, fata de 9% in 2011.

Utilizatorii care au cea mai mare receptivitate la publicitatea online sunt persoane de varsta medie sau inaintata si care au studii medii sau mici. Pentru aceasta categorie, bannerele publicitare au un potential informativ, spre deosebire de persoanele tinere, cu venituri mari, studii universitare sau postuniversitare, pentru care publicitatea in mediul online este considerata suparatoare.

Cercetarea s-a desfasurat pe baza unui chestionar cu 23 de intrebari, livrat online in perioada 16 februarie-23 februarie, 2012. Volumul de esantionare a fost de 3 314 respondenti, iar identificarea fiecarui respondent s-a facut prin sistem cookie si adrese de e-mail.

I.O.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#profil utilizator roman Internet, #romani saraci Internet, #gadget romani Internet , #internet