Proprietarii domeniilor de Internet ".ro" vor plati o taxa anuala

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 21:23
2651 citiri
Proprietarii domeniilor de Internet ".ro" vor plati o taxa anuala

Proprietarii domeniilor ".ro" vor plati o taxa de inregistrare, dar si una anuala de reinnoire, la propunerea Registrului national RoTLD din ICI Bucuresti, care gestioneaza paginile de Internet din Romania.

Numarul site-urilor cu domeniul ".ro" este de circa 700.000, astfel ca suma totala obtinuta astfel va fi una foarte mare. Cuantumul taxelor urmeaza sa fie stabilit de Ministerul Comunicatiilor si Societatatii Internationale, informeaza Mediafax.

Costul actual pentru un domeniu de Internet inregistrat in Romania este de 51,26 de dolari, plus TVA. In schimb, in prezent nu exista taxa anuala pentru reinnoire - mentenanta.

"Taxa anuala de inregistrare si reinnoire al unui nume de domeniu '.ro' se stabileste, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informationala. Data de la care se va percepe aceasta taxa pentru numele de domenii nou inregistrate este data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului.

Pentru numele de domenii existente inregistratorii au obligatia reinnoirii acestora in termen de maxim 3 luni de la data publicarii ordinului in Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii inregistrate in ultimele 24 de luni, reinnoirea se face in momentul in care dreptul de folosinta a numelui de domeniu este egal cu 24 luni", se arata intr-un proiect de hotarare de guvern referitor la inregistrarea domeniilor ".ro".

Taxa de reinnoire este justificata prin faptul ca RoTLD va beneficia astfel de informatii actualizate privind domeniile active, respectiv cele folosite si cele nefolosite. Astfel, domeniile care nu sunt folosite vor putea fi deblocate pentru a fi pus la dispozitia utilizatorilor dreptul de folosinta a numelui respectiv de domeniu.

Perioada minima de inregistrare a unui domeniu ".ro" este de un an, iar perioada maxima pentru care se face inregistrarea sau reinnoirea unui nume de domeniu ".ro" este doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#taxa reinnoire domeniu Internet, #taxa anuala domeniu ro , #internet