Publicis si Pegas inaugureaza Internetul Poporului

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 17:08
2136 citiri
Publicis si Pegas inaugureaza Internetul Poporului

Inceputa odata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, noua campanie Pegas le ofera romanilor de pretutindeni sansa unei incursiuni in Epoca de Aur, privind spre trecut cu un zambet.

Contextul Zilei Nationale a fost intentionat ales de Publicis pentru a prezenta intregului popor internaut amintiri ale epocii trecute, atent valorificate in maniera umoristica, din perspectiva Pegas. In acest sens, internetulpoporului.ro, pilonul principal al noii campanii Pegas, si-a propus sa aduca in prim plan contrastul dintre lipsa de optiuni din trecutul comunist /vs/ multitudinea optiunilor de astazi. Asa cum si Pegas vine in intampinarea fanilor sai cu o gama si mai bogata.

Spre deosebire de trecutul "de aur" in care nu puteam alege altceva in afara de chipsurile de creveti vietnamezi, borcanul de mazare, franzela si singurul post TV, Pegas ofera acum mult mai multe optiuni, chiar in promotie.

"Ne-am propus ca de 1 decembrie sa nu iesim cu un drapel care falfaie pe sub watermark. internetulpoporului.ro a fost fix un exercitiu de imaginatie - cum ar fi aratat singurul site daca internetul s-ar fi inventat in Romania comunista - si vrea sa fie un almanah din '80, doar ca digital. Asa, ca si continut de la Pegas pentru popor, dar unde putem integra orice promotie, eveniment sau alte viitoare intentii Pegas."

  • Dan Frinculescu - Group Creative Director, PUBLICIS
  • Sub egida "Internetul Poporului", fiecare tovaras al brand-ului poate accesa rubrici de interes general, precum: "Intreaba. Elena Ceausescu raspunde", "Cotele apelor Dunarii", "Poza de sine", "Dosare patate" etc. Una dintre rubricile de mare atractivitate pentru tineret este cea dedicata filmului - "cinema", cu posterele sale de film fictive.

    O mare realizare a intregii echipe a fost cooptarea lui Nea Ion Barladeanu - artist al poporului si "maistru" al colajelor. Campania a putut fi astfel intregita cu o serie de colaje realizate de Ion B special pentru comunicarea Pegas. Mai mult, acestea au reprezentat materia prima pentru realizarea spoturilor video - Alimentara, Album Duminical si Floraria - care sa sublinieze inca o data pluralitatea optiunilor pe care Pegas le ofera.

    "Animatiile reproduc stilul bancurilor absurde comuniste si sunt realizate exclusiv cu colaje care trimit la acea perioada. Ne-am adus aminte de Nea Ion Barladeanu, care cu asta se ocupa: colaje pop art din ziare si reviste comuniste (si nu numai), i-am explicat ce vrem si s-a apucat de treaba."

  • Ada Iftodi - Account Executive, PUBLICIS
  • Prin evocarea perioadei in care Pegas si-a trait prima glorie, noua campanie urmareste sa-i ofere brand-ului o infuzie sanatoasa de imagine. Internetul Poporului, colajele, animatiile si campania online vin sa intareasca o personalitate mai degraba complexa a brand-ului Pegas. Mai mult decat o punte (pe alocuri nostalgica) intre epoci, Pegas renaste din dizidentul acelor ani de comunism si se metamorfozeaza in "rebelul urban", intr-un brand hip.

    "De obicei, cand te legi de Epoca de Aur, sunt sanse masive s-o dai in bara. Vezi filmul romanesc, care s-a incapatanat o buna perioada sa ramana acolo, cu mici exceptii, intr-adevar. Din fericire, noi pana acum n-am avut parte decat de 'deci, se poate'."

  • Dan Frinculescu - Group Creative Director, PUBLICIS
  • Echipele PUBLICIS & PEGAS pentru Internetulpoporului.ro:

    Ofiter Sef Creatie - Razvan Capanescu, Director Grup Creatie - Dan Frinculescu, Directori Artistici: Catalin Paduretu si Ciprian Frunzeanu, Desenator - Filip Letinu, Redactor Sef - Dan Frinculescu, Redactor - Mihai Costache, Sef Sectie Digitala: Calin Buzea, Maistri Programatori - Constantin Bunica si Tiberiu Bucovei, Serviciu Clienti: Ada Iftodi, Alexandra Murray, Atelierele Pegas: Andrei Botescu.

    Echipele PUBLICIS & PEGAS pentru animatii:

    Ofiter Sef Creatie - Razvan Capanescu, Directori Grup Creatie - Dan Frinculescu, Mihnea Gheorghiu, Directori Artistici: Paul Goti, Operator video-montaj - Dragos Ometita, Redactor - Mihai Costache, Serviciu Clienti: Ada Iftodi, Alexandra Murray, Atelierele Pegas: Andrei Botescu.

    Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
    Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
    Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
    De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
    De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
    Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
    #Pegas Internetul Poporului, #Internet in comunism , #internet