Romanii isi incep ziua online si au cele mai multe bloguri. Ce nu fac pe Internet

Marti, 13 Mai 2014, ora 20:31
2592 citiri
Romanii isi incep ziua online si au cele mai multe bloguri. Ce nu fac pe Internet

Romanii, care sunt foarte receptivi fata de noile tehnologii, isi incep ziua online si vor sa aiba acces la Internet si pe o insula pustie, conform unui studiu comandat de Google.

De asemenea, romanii au inceput sa urmareasca mai mult videoclipuri de pe Internet decat programe TV, dar sunt inca reticenti in privinta platilor online, se mai arata in studiul citat de Mediafax.

Acesta a fost realizat de IIBR si a inclus cinci tari: Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania. Dintre locuitorii din aceste tari, romanii sunt cei mai mobili utilizatori de Internet si apreciaza tabletele si smartphone-urile mai mult decat polonezii si maghiarii.

Cu toate acestea, doar 32% dintre romani folosesc Internetul aproape in fiecare zi (in medie), cel mai scazut procent dintre cele cinci tari incluse in studiu. In Ungaria si Slovacia procentul este de peste 60%.

Aproape jumatate dintre romani (45%) intra pe Internet cel putin o data pe saptamana, potrivit datelor Eurostat.

Pentru a se conecta la Internet, romanii folosesc intr-o mai mare masura smartphone-urile sau telefoane mobile (67%) si tabletele (32%) decat locuitorii din celelalte cinci tari analizate in cadrul studiului.

De asemenea, romanii par sa fie mai deschisi decat vecinii lor fata de noutatile tehnologice, cum ar fi cautarea vocala.

Peste 70% dintre romani intra pe site-uri de socializare sau comunica online, femeile socializand mai mult pe Internet.

Romanii vor Internet pe o insula pustie

Daca ar ajunge pe o insula pustie, jumatate dintre acestea ar alege sa ia cu ele un calculator sau un smartphone conectat la Internet. Cei mai multi barbati (36%) ar opta in primul rand pentru un cutit, apoi pentru un dispozitiv conectat (34%).

Cei mai multi romani (o treime dintre cei aflati in mediul online) intra pe Internet de indata ce se trezesc.

Pe de alta parte, romanii sunt pe ultimul loc cand vine vorba de operatiuni bancare online, in conditiile in care doar 35% dintre cei care intra pe Internet fac astfel de operatiuni. In ceea ce priveste cumparaturile online, romanii ocupa penultimul loc, cu un procent de 60%.

In schimb, 12% dintre romani detin bloguri, in timp ce in celelalte tari procentul este de aproximativ 7%.

Romanii intra in special pe site-uri de socializare, 97% dintre cei care folosesc aceste medii avand cont pe Facebook. Pe locul doi ca popularitate in Romania se plaseaza reteaua Google+, cu un procent de 44% din utilizatorii de retele de socializare.

Studiul realizat de IIBR cu ajutorul metodei CAWI (studiu online) a cuprins, pentru fiecare tara, 1.000 de respondenti in varsta de cel putin 15 ani, care folosesc Internetul in mod regulat (cel putin o data pe saptamana).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
Funcțiile pe care toți utilizatorii de Messenger le așteptau, implementate de Facebook
Funcțiile pe care toți utilizatorii de Messenger le așteptau, implementate de Facebook
Meta își actualizează aplicația de mesagerie Facebook Messenger, introducând o serie de îmbunătățiri care vor oferi utilizatorilor o experiență îmbunătățită și mai multă...
#romani utilizare Internet, #plati online, #romani bloguri, #Facebook , #internet