Tot ce trebuie sa stii despre ACTA

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 20:11
3944 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre ACTA
Foto: Ibtimes

Romania a aderat joi, alaturi de alte state europene, la ACTA (Acordul Comercial Impotriva Contrafacerii), document care prevede, printre altele, un control international extrem de rigid asupra Internetului. Majoritatea contestatarilor ACTA spun ca legea reprezinta sfarsitul libertatii Internetului.

Cele mai vehemente voci, atat din Internetul romanesc, cat si din alte tari care au aderat sau vor adera in curand la acest pact, afirma ca legea va cenzura circulatia libera a informatiei in spatiul virtual.

Mai mult, in unele prevederi ale ACTA se vorbeste despre masuri penale radicale care pot fi aplicate extrem de rapid in situatia in care un posibil pagubit (proprietar de drepturi de autor asupra unui "produs") reclama un asa-numit furt.

De asemenea, ACTA, o lege la care au aderat inclusiv Statele Unite, s-ar putea dovedi mult mai dura decat contestatele acte de reglementare SOPA si PIPA din SUA.

Citeste mai multe despre Tot ce trebuie sa stii despre ACTA pe Hit.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#lege antipiraterie ACTA, #romania semnare ACTA, #internet cenzura ACTA, #piraterie IT Romania , #internet