Un smartphone este vedeta tranzactiilor. Alege cel mai asteptat cadou de sarbatori!

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 18:35
2195 citiri
Un smartphone este vedeta tranzactiilor. Alege cel mai asteptat cadou de sarbatori!

Okazii.ro face topul cadourilor pe care le cauta romanii.

Romanii s-au pregatit din timp pentru momentul in care vor pune sub brad cadourile de Craciun. Un bun indiciu ne este dat de cresterea numarului de cautari care contin cuvantul "Craciun", inca din luna noiembrie. Iar rata de crestere a acestor cautari a fost de 10-15% in fiecare saptamana cu care ne apropiem de sarbatorile de iarna, asa cum ne arata datele oferite de Okazii.ro.

La nivel de categorie, in aceasta luna s-au inregistrat cresteri ale cautarilor de pana la 50%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pentru "telefoane mobile", "computere si electronice", "fashion&beauty", "universul copiilor", "casa si gradina", "sport", "librarie", "jocuri video, muzica" si "auto-moto, piese, accesorii".

In privinta celor mai populare produse, din statisticile realizate de Okazii.ro rezulta ca pe primele locuri in topul tranzactiilor din decembrie au fost cele pentru telefoane mobile, tablete, laptopuri, jucarii, carti, articole de incaltaminte, GPS-uri, sanii, parfumuri, jocuri si ceasuri.

In categoria "telefoane mobile", smartphone-urile sunt preferatele cumparatorilor pe Okazii.ro in acest an, iar tendinta s-a mentinut si in perioada de sarbatori. Vanzarile de smartphone au inregistrat cresteri semnificative, in special in intervalul de pret 400-1.500 de lei. Vedeta incontestabila a fost Samsung Galaxy Note 3, care a beneficiat si de cateva reduceri de pret in ultima perioada.

Si interesul pentru tablete a crescut in decembrie cu 50% fata de oricare alta luna din an, cumparatorii orientandu-se in special catre cele cu preturi cuprinse intre 700 si 1.450 de lei. Tableta iPad Air a generat un interes crescut, plasandu-se in topul cautarilor din aceasta categorie.

Jucariile sunt nelipsite sub bradul de Craciun, iar in acest an parintii care au facut achizitii pe Okazii.ro au preferat articolele cu preturi de pana la 150 de lei.

Creste bugetul alocat pentru decoratiunile de Craciun

Daca la capitolul cadouri, sumele cheltuite sunt mai generoase, cand vine vorba de alegerea instalatiilor electrice, globurilor si a altor ornamente specifice, cumparatorii tind sa se incadreze intr-un buget de maxim 150 de lei.

Totusi, Okazii.ro ne arata o crestere fata de anul trecut, cand cheltuielile similare se limitau la 90 de lei.

Si inca un semn bun pentru finalul acestui an este dat de cresterea cu 56% a numarului decautari in categoria "decoratiuni petreceri", inregistrate in ultimele 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Okazii cadouri Craciun, #top cadouri Craciun, #Okazii cadouri romani, #Okazii top cadouri romani, #top cadouri romani, #smartphone Okazii , #internet