Unul din trei copii romani are telefon mobil

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 08:28
1320 citiri
Unul din trei copii romani are telefon mobil

Copiii romani renunta la masinute si papusi, pentru a le inlocui cu telefoane mobile. Cel putin asa spun statisticile, care arata ca tot mai multi parinti le cumpara micutilor celulare "pentru cazuri de urgenta".

Mai mult, 70% dintre adolescentii romani cu varsta intre 15 si 17 ani au mobil, informeaza Evenimentul Zilei.

In orasele mari, cam unul din trei copii foloseste un celular. Din totalul celor aproape 28 de milioane de utilizatori ai serviciilor de telefonie din Romania, circa 2% au varsta de 15-17 ani.

Cei mai multi clienti ai companiilor de telefonie mobila au varsta cuprinsa intre 35-54 de ani, adica 40,2% din total, locul doi este ocupat de segmentul 16-34 de ani, cu 37,5%, urmat de categoria peste 54 de ani, de 21,2% si de segmentul sub 16 de ani, care inreagistreaza 1,1%, aratele datele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Romania ajunge astfel din urma Australia, unde 90% dintre adolescentii cu varsta de 15 ani poseda un telefon mobil. In Irlanda procentul este si mai mare: peste 90% dintre cei cu varsta de 8 ani au propriul celular.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#telefon mobil, #copil roman, #telefon urgenta, #telefon copil , #internet