Vama a investit 1,2 milioane euro intr-un sistem informatic performant

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 12:13
1475 citiri
Vama a investit 1,2 milioane euro intr-un sistem informatic performant

Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a incheiat miercuri un program Phare de 1,2 milioane euro, necesar corelarii sistemului national de control la frontiera cu reglementarile Uniunii Europene (UE), care s-a derulat pe o perioada de 12 luni.

Programul intitulat "Migrarea tehnologica a sistemelor IT ale Autoritatii Nationale a Vamilor la aceleasi sisteme de operare, servere de baze de date si aplicatii" a avut ca scop sa permita autoritatii vamale romane sa pregateasca mediul tehnologic si cadrul operational necesar pentru adoptarea schimbarilor impuse de programul "Vama Electronica" al Comisiei Europene, informeaza NewsIn.

Este vorba de simplificarea procedurilor vamale comunitare, implementarea prevederilor Codului Vamal Modernizat, a mediului "paperless", modernizarea mijloacelor de comunicare electronica si protectia spatiului comunitar.

Fondurile nerambursabile au fost folosite pentru imbunatatirea (upgradarea si updatarea) aplicatiilor IT ale Vamii si a interfetelor la ultimele versiuni ale mediului de operare, centralizarea aplicatiilor de baza si integrarea acestora ca parte a Sistemului Informatic Integrat Vamal (S.I.I.V.).

De asemenea, s-a avut in vedere implementarea optimizarilor specifice si unificarea seturilor de date, imbunatatirea retelei de comunicatie si a securitatii acesteia la nivelul ANV, upgradarea gestionarii si monitorizarii retelei.

In plus, s-a urmarit crearea unei strategii IT a ANV pe perioada 2009-2013, a unui studiu de fezabilitate privind implementarea strategiei, introducerea sistemelor informatice intr-un sistem de documentare electronica, precum si pregatirea personalului pentru asigurarea administrarii sistemului si intretinerii infrastructurii.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#investitie vama, #calculatoare vama, #IT , #internet