Virusii informatici: Marele pericol al omenirii moderne

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 18:49
3585 citiri
Virusii informatici: Marele pericol al omenirii moderne
Foto: Fox News

Un raport recent prezentat de doua dintre cele mai bune companii din domeniul securitatii Internetului avertizeaza ca mediul online este un loc mult mai periculos acum.

Companiile Symantec si McAfee se arata ingrijorate fata de situatia existenta in mediul online. Din pacate, infractiunile pe Internet au crescut exponential, scrie Fox News. Cele doua companii se arata ingrijorate si avertizeqaza ca nivelul acestor infractiuni este unul care nu a mai fost atins pana acum.

Sume uriase pentru a ne apara online

Symantec avertizeaza ca virusii vor ataca la fel de bine si noul Windows 8, care va fi lansat in aceasta toamna. In lume s-a cheltuit suma totala de 110 miliarde de dolari pentru combaterea infractiunilor de pe Internet, in ultimele 12 luni. Media este de 200 de dolari pentru fiecare "victima". Comparativ, aceasta suma este echivalenta cu cea necesara pentru hrana unei familii de patru persoane americane, timp de o saptamana.

Anul trecut, suma a fost una uriasa: 388 de miliarde de dolari, adica mai mult decat valoarea pietei negre de marijuana, cocaina si heroina insumate. Estimarea ii apartine companiei Norton Cybercrime.

La cresterea semnificativa contribuie perfectionarea metodelor de comitere a acestor infractiuni, dar si modul in care utilizatorii folosesc Internetul. De exemplu, unul din cinci utilizatori care folosesc mobilul pentru a sta pe retelele de socializare are contul personal pe acestea compromis.

Oamenii se lasa adesea pacaliti de diverse mesaje si linkuri pe care le acceseaza.

Problemele pentru telefoanele mobile si tablete au crescut exponential in utlima perioada, se mai arata in raportul celor de la McAfee.

Probleme mari prezinta dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Utilizatorii ajung sa aiba mari probleme inclusiv cu cardurile bancare sau cu parolele de e-mail care le sunt furate.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#virusi internet infractiuni online, #card bancar plata symantec mcafee, #program antivirus , #internet