Bluetooth 4.0 devine Smart si se diferentiaza

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 18:55
4207 citiri
Bluetooth 4.0 devine Smart si se diferentiaza
Foto: nbtimes

Bluetooth 4.0 isi schimba denumirea, ca prim pas in stabilirea unor noi standarde, transformandu-se in Bluetooth Smart sau Bluetooth Smart Ready, in functie de tipologia dispozitivului gazda.

Bluetooth Smart este dedicat cu precadere instrumentelor de masura si control alimentate cu baterii, in timp ce Bluetooth Smart Ready reprezinta varianta pentru dispozitivele smartphone, tablet, PC si televizoare, relateaza Webnews.

Diferentierea s-a impus odata cu alegerea Apple de a implementa functionalitatea bluetooth in cadrul noului iPhone 4S si la nivelul ultimelor modele de MacBook Air si iMac.

Potrivit sursei citate, produsele dotate cu Bluetooth Smart Ready vor permite comunicarea cu orice alt tip de dispozitiv care beneficiaza de protocol bluetooth, iar cele care dispun de vechile versiuni ale protocolului vor fi compatibile doar cu altele din aceeasi categorie sau, fireste, cu Bluetooth Smart Ready.

Dispozitivele dotate cu Bluetooth Smart in schimb vor putea fi utilizate doar in combinatie cu produse Smart Ready sau Smart simplu.

In acest context, iPhone 4 devine primul smartphone care a decis sa "ia pulsul" unei noi versiuni a protocolului care, potrivit estimarilor, pana in 2013 ar trebui sa depaseasca plafonul a doua miliarde de dispozitive care-l utilizeaza, precizeaza sursa.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Bluetooth Smart, #standarde Bluetooth , #iphone