Cum o sa ne facem cumparaturile in viitor?

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 12:54
4780 citiri
Cum o sa ne facem cumparaturile in viitor?

Supermarketurile si hypermarketurile sunt din ce in ce mai aglomerate peste tot in lume, nu doar in Romania, ceea ce ii face pe clienti sa piarda foarte mult timp la cumparaturi.

Pentru a reduce cat mai mult timpul petrecut la cozi, americanii de la Walmart, cel mai mare lant de retail la nivel mondial, vor sa lanseze o aplicatie mobile cu ajutorul careia clientii sa-si scaneze singuri codurile de pe produsele cumparate.

Dupa ce au fost scanate produsele, aplicatia trimite toate informatiile catre o casa de marcat speciala unde clientul trebuie doar sa plateasca, informeaza engadget.com.

Folosindu-se aplicatia "Scan & Go" se elimina timpii necesari scanarii de catre casier a fiecarui produs in parte, precum si cei necesari aranjarii pe banda, iar apoi in pungi sau in cosul de cumparaturi.

Pentru a-l scuti pe client inclusiv de drumul la casa de marcat, oficialii Walmart admit ca, in viitor, cumparaturile ar putea fi platite direct cu telefonul, imediat dupa ce le-ai scanat singur.

In momentul de fata, aplicatia este testata de angajatii companiei care au iPhone.

Testele sunt efectuate in magazinele Walmart din localitatea Rogers, situata in zona metropolitana a orasului Bentonville, Arkansas, unde se afla sediul central al companiei.

Actiunile celor care au acceptat sa participe la testarea "Scan & Go" vor fi filmate si inregistrate pentru a fi ulterior analizate, alaturi de informatiile colectate prin intermediul aplicatiei.

Fiecare persoana care a participat la teste va completa si o serie de formulare si chestionare pentru a descrie experienta pe care a avut-o in utilizarea "Scan & Go".

Daca va fi implementata, aplicatia va putea reduce considerabil costurile pe care compania le are cu plata casierilor.

Numai pe teritoriul SUA, Walmart are costuri de 12 milioane de dolari pe secunda cu salariile casierilor.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#aplicatie Scan and Go, #aplicatie Walmart, #testare aplicatie cumparaturi , #iphone