Cum arata laptopurile hibrid si ce stiu ele sa faca

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 05 Mai 2011, ora 20:44
5265 citiri
Cum arata laptopurile hibrid si ce stiu ele sa faca
Foto: tablets-planet.com

Producatorii de tablet-PC-uri au dus lupta la un alt nivel si deja au aparut primele astfel de gadgeturi cu tastatura full qwerty. Despre ele se spune ca, de fapt, sunt laptopurile de generatie urmatoare, asta daca ne bazam pe look-ul dispozitivelor.

Desi sunt "user friendly" (bune la capitolul interactiune), nu stim cat de mult va conta pentru cumparatori faptul ca au, comparativ cu laptop-urile, ecranul cu fata in sus si, comparativ cu tablet PC-urile, tastatura qwerty fizica.

Deocamdata, cei care au facut un pas, mai pronuntat, spre acest gen de tehnologie sunt Sony si Samsung. Partea buna pentru toti fanii de tablet PC-uri este ca, daca pana acum se punea problema raspunsului pe care il ofera tastatura virtuala pe care fiecare dispozitiv de gen o avea, acum problema este rezolvata.

Preturile, pe de alta parte, la aceste gadgeturi sunt un pic mai ridicate decat in cazul tablet PC-urile, dar nu cu mult. Tastatura fizica aduce un plus de valoare avand in vedere ca hibrizii folosesc si ecrane senzitive. Singurul capitol la care stau mai prost decat tablet PC-urile este cel al greutatii, dar si aici cateva sute de grame in plus nu cred ca forteaza prea mult muschii detinatorului unui astfel de gadget.

Sony Freestyle Hybrid PC

Despre hibridul celor de la Sony nu se stie prea multe, de fapt pare mai mult a fi un laptop din seria Vaio, dar cu slide. "Freestyle Hybrid PC" pare ceva mai subtirel decat "Samsung Slinding PC", cel de-al doilea hibrid pozitionat intre un laptop si un tablet PC.

"Jucaria" Sony, din ce se observa in imaginea de mai jos, nu are niciun trackpad, dar asta nu este o problema chiar atat de grava, din moment ce s-ar putea sa aiba pointing stick. Despre marimea hibridului se spune ca acesta va fi sub 13 inchi (unele surse spun ca este chiar de 9,4 inchi).

Procesorul este un Intel Pine Trail, in timp ce sistemul de operare folosit este Windows 7. Pregatit sa intre in lumina reflectoarelor, acesta va ajunge pe scena mondiala de abia undeva in luna octombrie la un pret de 799 de dolari. Este posibil ca acesta sa aiba capitolul conectivitate USB 3.0 si intrare HDMI.

Foto: crunchgear.com

Samsung Sliding PC

Acesta a fost prezentat cu mare fast la inceputul anului in cadrul CES Las Vegas 2011. Cei de la Engadget.com, noteaza ca Samsung a facut mari sacrificii pentru a face acest hibrid sa arate atat de bine.

Desi este destul de greu (1 kg), nu este la fel de "grasut" precum Dell Inspiron Duo. Cei de la Samsung au montat pe Slinding PC un port mini-HDMI. De asemenea, acesta are si un loc pentru card microSD, dar si spatiu pentru 3G.

Totodata vine si cu doua camere, atat pe fata cat si pe spate. Evident, haina imbracata va fi un nou-nout Windows 7. Procesorul acestui gadget este un Oak Tail de la Intel de 1,5 Ghz. Rezolutia ecranului este de 1366 x 768 pixeli. Acest dispozitiv este asteptat in mai, la un pret de 699 dolari.

Foto: newtechnotebook.com

Dell Inspiron Duo

Gadgetul nu se multumeste doar sa-si tina ecranul "cu fata la soare", asa ca pentru Inspiron Duo l-a facut unul rotativ. Chiar daca este destul de maricel, in comparatie cu o tableta, cei 10,1 inchi de ecran sunt sensibili la atingere.

Procesorul este un dual-core Atom N550, are 2 GB de RAM, dar si un accelerator Broadcom Crystal HD. Dispozitivul functioneaza cu Windows 7 Home Premium, dar are si o noua interfata marca Dell. Cat despre pret, se spune ca laptopul hibrid cu ecran rotativ nu va costa mai mult de 550 de dolari.

Foto: aeato.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#laptop tablet pc, #hibrid sony samsung dell , #laptop