Ultrabook-ul la putere: Care sunt cele mai asteptate modele in 2012 (Galerie foto)

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:32
2469 citiri
Ultrabook-ul la putere: Care sunt cele mai asteptate modele in 2012 (Galerie foto)
Foto: Daylife

Laptopurile nu vor impresiona colegii si prietenii si nu vor deschide conversatii aprinse la petreceri, asemenea unor gadget-uri la moda precum tabletele, insa, cu siguranta, raman printre cele mai folositoare dispozitive mobile.

Pentru 2012, producatorii deja au inceput sa anunte lansarea unor modele spectaculoase, ultrabook-urile (laptopurile extrem de subtiri) fiind principala tendinta.

Iata cateva din cele mai interesante laptop-uri ce vor fi lansate pana la sfarsitul acestui an:

HP Envy 14 Spectre

In marea de laptopuri prezentate de la targul de electronice CES, din Las Vegas, HP Enby Spectre s-a diferentiat prin design, acesta fiind acoperit de sticla. Spectre este primul ultrabook al HP orientat spre consumatorul casnic, nu spre afaceri. Producatorul se lauda ca sticla folosita, denumia Gorilla Glass, este rezistenta la zgarieturi, un lucru bun avand in vedere ca se regaseste nu numai pe carcasa, dar si pe ecran si touch pad, de exemplu.

Ultrabook-ul are o grosime de 20 mm si un ecran de 14 inch, cu o rezolutie de 1600 X 900 pixeli, ce foloseste tehnologia HP Radiance LED. Computerul este dotat cu procesor Intel Core i-series si un hard SSD de 128 GB, cu posibilitatea de a-l adauga pe al doilea, pentru a dubla capacitatea de stocare. De asemenea, este dotat cu boxe construite de beats, recunoscute pentru calitatea lor, si un buton scroll anolog pentru ajustarea sunetului.

Cea mai slaba varianta va costa 1.399 de dolari, va avea procesor Intel Core i5-2467 M, 4 GB de memorie RAM si hard de 128 GB. Va fi dotat, de asemenea, cu porturi Ethernet, USB 3.0, HDMI, Mini DisplayPort, va avea tehnologiile HP Wireless Audio, Bluetooth, WiDi (streamig video wireless de la laptop la TV) si NFC (near field communication), precum si programele Photoshop si Premiere Elements preinstalate.

Lenovo IdeaPad Yoga

Particularitatea acestui ultrabook este faptul ca ecranul poate fi rabatat la 360 de grade, transformandu-se, practic, intr-o tableta, fiind dotat si cu ecran tactil. Cand este intors, tastatura se dezactiveaza automat, astfel incat il puteti aseza cu tastatura in jos fara griji.

Yoga va functiona pe baza sistemului de operare Windows 8, are un ecran de 13,3 inch, o grosime de 1,7 cm si o greutate de 1,5 kg. Potrivit producatorului, bateria ar trebui sa dureze pana la 8 ore. Laptopul are o capacitate de stocare de 256 GB si 8 GB memorie RAM.

Ultrabook-ul va fi lansat in a doua jumatate a acestui an, iar preturile vor incepe de la 1.199 de dolari, pentru cea mai slaba versiune.

Razer Blade

Laptopul de gaming produs de Razer are nu unul, ci doua ecrane. Ce-i drept, al doilea este mult mai mic, se afla pe tastatura si poate fi utilizat pentru o gama destul de mare de actiuni, inclusiv controlarea unor aspecte ale jocurilor sau browsing-ul pe Internet, avand o rezolutie asemanatoare unui smartphone.

Ecranul principal are 17 inch, iar laptop-ul cantareste putin peste 3 kilograme. In mod ciudat, laptop-ul nu are unitate optica, insa este dotat cu un hard disk de 256 GB, procesor Intel Core i7 2640M de 2,8 Ghz, placa video Nvidia GeForce 555 M si 8 GB RAM, aceasta fiind si singura configuratie disponibila, la un pret de 2.700 de dolari. Lansarea ar urma sa aiba loc la sfarsitul lunii ianuarie.

Samsung Series 9

A doua generatie a laptopurilor Series 9 se lauda cu o grosime cu 37 la suta mai mica decat a primei generatii, pierzand, astfel, si din greutate. Exista doua variante, cu ecran de 13,3 inch si 15,6 inch, producatorul laudandu-se, de altfel, ca este cel mai subtire laptop la aceasta dimensiune. Ambele modele vor avea rezolutie de 1600 X 900 pixeli.

Spre deosebire de alte ultrabook-uri anuntate pentru acest an, care vor fi dotate cu Windows 8 si noua gama de procesoare Intel, Samsung Series 9 va fi disponibil de pe 27 februarie, ruland cu ajutorul procesoarelor Intel Core i deja existente.

Varianta de 13,3 inch va costa aproximativ 1.399 de dolari, iar cea de 15,6 inch va avea pretul de 1.499 de dolari.

LG Z330 Super Ultrabook

Producatorul si-a autointitulat latoptopul drept "primul super ultrabook", acesta avand 14,7 mm si cantarind 1,21 kg. LG Z330 are un ecran de 13,3 inch si o rezolutie de 1366 X 768 pixeli.

LG si-a dotat cel mai nou laptop cu un procesor Intel Core i7 - 2637M de 1,8 Ghz, RAM de 8 GB si hard disk de 256 GB. Laptopul dispune de porturi USB, Ethernet, HDMI si microSD, precum si Wi-Fi, Bluetooth 3.0 si WiDi.

Potrivit producatorului, ultrabook-ul este capabil sa se deschida in mai putin de 10 secunde, datorita tehnologiei Super Speed Boot.

Laptopul ar trebui lansat pana la primavara, insa LG nu a anuntat, inca, pretul.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
#lansari ultrabook, #LG Super Ultrabook, #Samsung Series 9, #Lenovo IdeaPad Yoga , #laptop